Software

“TeleSkin” domaća digitalna platforma za ranu dijagnostiku melanoma

Srpski “TeleSkin“, pobednik “Next Step Challenge“, dobitnik je najveće evropske preduzetničke nagrade u Evropi od 250.000 EUR.

Nagradu je u Esbjergu uručio prestolonaslednik Frederik od Danske.

“TeleSkin” kombinuje digitalne tehnologije i medicinsko znanje na inovativan način i svojim digitalnim rešenjem omogućava korisnicima da slikaju mladeže i kožne lezije (ulegnuća).

Slike mladeža se zatim šalju na stručnu procenu lekaru specijalisti kroz “TeleSkin” digitalnu platformu uz pomoć SkinScan” aplikacije, saopštio je danas “TeleSkin”.

teleskin

Pre dodele nagrade, preduzetnici su bili učesnici petomesečnog kursa preduzetništva u Esbjergu u Danskoj, posle čega je izbor sužen na osam startap kompanija koje su učestvovale u finalu. Sve kompanije su procenjene na osnovu različitih kriterijuma, među kojima su bile poslovne mogućnosti, timske veštine, ponašanje i performanse kompanije tokom poslednjih pet meseci, potencijal rasta i kako i koliko će efikasno koristiti novac od nagrade.

“TeleSkin” je osnovan 2007. godine u Beogradu sa osnovnim ciljem da razvija, proizvodi i prodaje aparate i uređaje (hardversko-softverska rešenja) za biofizičku dijagnostiku kože, u prvom redu za ranu dijagnostiku karcinoma kože i melanoma.

“TeleSkin” radi ranu dijagnostiku melanoma, jer je melanom najzlocudniji karcinom ljudske populacije i ima najveći rast incidence oboljevanja tokom poslednjih 50 godina. Kod žena, u periodu od 25 do 29 godina, melanom je bolest sa najvećom smrtnošću od svih karcinoma, a u periodu od 30 do 34 godine, melanom je na drugom mestu.

Leave a Reply