Mobile · Software

Toshiba Media Controller sada u ponudi besplatno za Apple iPhone i iPod Touch

Kompanija Toshiba je danas predstavila novu verziju svog Toshiba Media Controllera (TMC) za Apple® iPhone® i Apple® iPod touch®. Novi iTMC omogućava prenos i korišćenje multimedijalnih sadržaja kao što su video, fotografije i muzika između DLNA uređaja u okvir kućne Wi-Fi mreže. iTMC je od jula dostupan na engleskom jeziku za besplatno preuzimanje sa Apple® App StoreSM. Ostali jezici će biti naknadno uvedeni.

iTMC pretražuje medijske biblioteke na daljinu

iTMC automatski definiše i prikazuje sve uređaje u okviru kućne mreže koji su u skladu sa DLNA® specifikacijama. iTMC sortira sve identifikovane uređaje po njihovoj ulozi – medija server i medija render. Uz iTMC, korisnici mogu da pretražuju medijske biblioteke na medija serverima koji su povezani na bežičnu lokalnu mrežu, biraju fajlove i pregledaju ih preko medija rendera koji služi kao uređaj za prikazivanje.

iTMC kontroliše multimedijalna prikazivanja

Kao i većina daljinskih upravljača, iTMC omogućava kontrolu prikazivanja preko tastera za kontrolu (npr. play, stop, pause, fast forward, rewind). Čak se i jačina zvuka može daljinski kontrolisati. iTMC prikazuje samo one tastere za kontrolu koji odgovaraju izabranom tipu fajla.

Pored toga, korisnici mogu da sastavljaju i čuvaju liste sadržaja i prenosu ih na druge uređaje. iTMC obezbeđuje proveru statusa svih DLNA® uređaja povezanih na kućnu mrežu, a ekran prikazuje trenutni sadržaj na izabranom uređaju.

Leave a Reply