Software

Toshiba predstavila novi softver Toshiba Media Controller

Toshiba Europe GmbH danas je predstavila novi softver za korisnički interfejs koji olakšava deljenje sadržaja na kućnoj mreži. Softver Toshiba Media Controller olakšava deljenje datoteka i distribuciju sadržaja između povezanih multimedijalnih uređaja, što korisnicima omogućava da lako prenose video zapise 1, muziku1 i slike iz biblioteke medija na TV aparate, laptop računare, pametne telefone ili plejere medija putem jednostavnog interfejsa za prevlačenje i otpuštanje. Toshiba Media Controller može da se instalira na serverima ili kontrolerima na kućnoj mreži kako bi se multimedijalne mogućnosti proširile na sve kompatibilne povezane uređaje koji su usaglašeni sa smernicama DLNA (Digital Living Network Alliance). Softverski interfejs koji je kompatibilan sa najnovijim operativnim sistemom Windows 7 biće dostupan tokom četvrtog kvartala širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike za izabrane Toshiba laptop računare koji rade pod operativnim sistemom Windows 7.

Kako upotreba digitalnog sadržaja postaje sve popularnija, Toshiba je posvećena tome da omogući svojim klijentima da lako razmenjuju sadržaj između ekrana i uređaja koje koriste u svakodnevnim životima”, rekao je Thomas Teckentrup, generalni direktor preduzeća Toshiba Computer Systems Division. „Novi Toshiba Media Controller predstavlja a veliki korak u omogućavanju dostupnosti multimedijalnih datoteka na svim kompatibilnim uređajima na kućnoj mreži.”

Softver je intuitivan i lako se koristi, što u velikoj meri omogućava deljenje multimedijalnog sadržaja sa drugim uređajima na kućnoj mreži putem jednostavnog menija za prevlačenje i otpuštanje. Pored toga, Toshiba Media Controller ubrzava i olakšava podešavanje veze sa mrežom, koristeći funkcije i aplikacije za deljenje medija ugrađene u Windows 7 i pametne telefone koji rade pod operativnim sistemom Windows. Softver je kompatibilan sa svim uređajima koji podržavaju DNLA smernice za međuoperativnost kućnih umreženih uređaja v1.5.

Leave a Reply