Software

Trećina kompanija nema potrebnu zaštitu od štetnih softvera

Antivirusni softver najpoznatiji je način da bude obezbeđena sigurnost informacionih tehnologija u organizaciji, ali 33 odsto kompanija još nije uspelo da u potpunosti razvije čak i osnovni sistem zaštite. Ovaj zaključak su doneli analitičari istraživačkog centra B2B International prema anketi urađenoj u julu 2012. koja je obuhvatila istraživanje u 20 zemalja.

Antivirusni softver štiti čitavu infrastrukturu u 67 odsto kompanija, dok trećina uvodi ovu vrstu rešenja samo za ključne čvorove korporativne mreže. Druga najpoznatija zaštita je sistem upravljanja zakrpama – 62 odsto kompanija koristi ovo da bi identifikovala i ažurirala potencijalno ranjive aplikacije.

Poboljšanja u IT infrastrukturi koja su osmišljena da ojačaju bezbednost korporativnih podataka zauzela su treće i četvrto mesto u pogledu učestalosti upotrebe. Ove mere podrazumevaju da različitim grupama korisnika budu dati različiti nivoi pristupa resursima, ili strukturiranje korporativne mreže tako da ključni server i radne stanice budu izolovani.

Šifrovanje kritičnih informacija zauzima peto mesto među bezbednosnim merama koje su najviše tražene od IT stručnjaka; u poređenju sa 2011. godinom, njegov udeo je porastao od 7 do 44 odsto. Šifrovanje se koristi da bi bila sprečena krađa ili curenje najvažnijih korporativnih informacija. Napredna rešenja protiv malicioznih softvera kao što su Kaspersky Open Space Security pomaže da bude obezbeđen sveobuhvatan sistem zaštite od sajber pretnji za korporativnu IT infrastrukturu. Ovaj proizvod kompanije Kaspersky Lab štiti radne stanice, elektronsku poštu, kao i mobilne uređaje i i njime se upravlja iz centralne konzole. Za više pojedinosti o sposobnostima i aplikacijama ovog rešenja molimo posetite veb sajt: http://www.kaspersky.com/beready/business-solutions

Korporativno rešenje Endpoint Solution kompanije Kaspersky Lab zaista pruža bezbednosti kompanije više od zaštite od malicioznih softvera. Sa svojom bazom podataka Whitelisting, sa funkcionalnošću Device, Application i Web Control, ono obezbeđuje prave alate kojima možemo da saznamo sve aktivnosti zaposlenih u kompaniji, kao i da upravljamo njima i blago ih kontrolišemo. Kaspersky Endpoint Security je lak za razvijanje i može biti procenjeno bez rizika, ali sada mi nudimo još jednu opciju za zabavljanje.

Leave a Reply