Software

“Trend Micro Deep Security” dostupan u AWS Marketplace prodavnici

S obzirom da se sve više poslova obavlja u „oblak” okruženju,Trend Micro Incorporated vodeća kompanija u svetu u oblasti zaštitnih programa i rešenja, najavila je danas da su njena platforma u „oblaku” i centar podataka Trend Micro™ Deep Security™ za Amazon Web Services (AWS), dostupni na AWS Marketplace, internet prodavnici namenjenoj programima i servisima na AWS platformi.

 

„Kompanija Trend Micro neprestano radi na usavršavanju i poboljšanju zaštite, ali i smanjenju njenog sporednog uticaja na projektante programa i operativne timove koji rade na AWS platformi”, rekao je Mark Nunikhoven, vice president, cloud & emerging technologies, Trend Micro. „Postavljanje Deep Security programa na AWS Marketplace je samo još jedan način da ponudimo dodatni sigurnosni alat. Ova implementacija je laka za upotrebu i predstavlja odličan način da se izađe u susret zajedničkoj zaštiti, i pored pouzdane zaštite koju već pruža AWS.“

 

Deep Security pruža automatsku sigurnost u „oblak” okruženju, uključujući prevenciju upada (IPS), anti-malver sa praćenjem reputacije na internetu, integrisano nadgledanje, pregled datoteka evidencije, zaštitni zid na host serveru i sve to u jednoj sveobuhvatnoj ponudi. S obzirom da je sad dostupan u AWS Marketplace prodavnici i integrisan sa vodećim alatkama za upravljanje, kao što su Chef, Puppet, SaltStack, AWS CloudFormation ili AWS OpsWorks, Deep Security automatski pruža sigurnost za brzu zaštitu instanci od najnovijih ranjivosti i pritom ne umanjuje radni učinak.

 

„Imamo čast da ponudimo Trend Micro Deep Security u AWS Marketplace prodavnici, dajući klijentima još alatki za dodatne slojeve zaštite svog poslovanja na AWS Cloud platformi”, rekao je Teri Hanold, Vice President, AWS Platform and Marketplace, Amazon Web Services, Inc. „Naši klijenti žele rešenje koje ima jednostavan proces kupovine i implementacije i koje se uklapa u fleksibilnost i brzinu „oblak” okruženja, a uz mogućnost jednostavnog preuzimanja iz AWS Marketplace prodavnice, Deep Security program ispunjava sve te zahteve”.

 

AWS model zajedničke sigurnosti definiše jasne uloge pri zaštiti. Zadatak AWS platforme je da obezbedi zaštitu osnovne infrastrukture, dok su krajnje organizacije odgovorne za zaštitu operativnog sistema, aplikacija, podataka i svega ostalog. Kao napredni tehnološki partner u AWS mreži partnera (APN), Trend Micro pomaže klijentima da ispune svoje sigurnosne obaveze sa proverenim sigurnosnim kontrolama koje pruža Deep Security.

 

Organizacije širom sveta koriste Deep Security kako bi ispunile svoje sigurnosne obaveze na AWS platformi. U saradnji sa Cloudticity, kompanijom koja se fokusira isključivo na rešenja za AWS platformu kompatibilna sa HIPAA sistemom, organizacija Great Lakes Health Connect omogućava doktorima da, u zavisnosti od potreba, pristupe informacijama i uz njihovu pomoć sačuvaju živote. Njihova mreža povezuje pet miliona ljudi i uključuje preko 200 bolnica u državi Mičigen.

 

„GLHC sarađuje sa više od 4.000 različitih organizacija, uključujući tu i preko 10.000 doktora. Kao deo usluge mi svakog dana dostavljamo milione poruka i tom prilikom skladištimo i omogućavamo pristup zvaničnim zdravstvenim podacima za oko šest miliona ljudi. Fleksibilna, pristupačna zaštita koja se dinamično menja u skladu sa našim potrebama je veoma bitna za našu organizaciju”, rekao je Beri Novak, manager of technical support & operations, Great Lakes Health Connect. „Mi se brzo razvijamo kako bismo ispunili zahteve naše zajednice i klijenata, a jasne mogućnosti i besprekorna integracija programa Deep Security sa AWS platformom su nam omogućili da ispunimo i prevaziđemo naše sigurnosne potrebe”.

Stručnjaci za zaštitu u „oblaku” kompanije Trend Micro će prisustvovati promociji pod nazivomAWS re:Invent, od 11. do 14. novembra u Las Vegasu, gde će pokazati kako se ugrađuje zaštita u AWS projekte. Posetioci će moći da vide detaljne demonstracije, upoznaju sigurnosnu arhitekturu i saznaju više o ponudama kompanije Trend Micro za sigurnost u „oblaku”. Pored toga, posetioci se moći da čuju i iskustva klijenata i idejnih vođa kompanije Trend Micro na sledećim sesijama:

 

  • „Ažuriranje sigurnosnih operacija u „oblak” okruženju”, Mark Nunikhoven, VP of cloud & emerging technologies, Trend Micro, govoriće o problemu povećanja efektivnosti sigurnosnih operacija pri prelasku organizacija u „oblak” (SEC313, sreda, 12. novembar, 14:15 – 15:00h)

 

  • „Implementacija sigurnosnih kontrola na AWS platformi iz perspektive klijenta”, Mark Nunikhoven, VP of cloud & emerging technologies, Trend Micro, i klijenti kompanije Trend Micro: Willbros,Washington Department of Fish & Wildlife, Medibank Private Limited i Dedalus Prime, govoriće kako su uspešno sproveli projekte na AWS platformi koristeći Trend Micro rešenja i pritom ispunili ili prevazišli sigurnosne zahteve. (SEC314, četvrtak, 13. novembar, 14:15 – 15:00h)

 

  • Razgovor na štandu kompanije Trend Micro o novoj opciji preuzimanja proizvoda Deep Security iz AWS Marketplace internet prodavnice (četvrtak, 13. novembar, 12:00-12:30h, Trend Micro štand, br. 625)

 

Leave a Reply