trend micro
Software

Trend Micro proglašen za “Lidera” u Gartnerovom Magičnom kvadrantu

Trend Micro je danas objavio da se u istraživanju Magični kvadrant kompanije Gartner našla u grupi „lidera“ u oblasti zaštite krajnjih tačaka. Trend Micro je već proglašen liderom u oblasti zaštite krajnjih tačaka u poslednjih 13 godina, a ove godine je poboljšao svoju poziciju na osnovu celovitosti vizije i mogućnosti izvršenja.

„Mi smo uložili značajne investicije i unapredili mogućnosti našeg rešenja za zaštitu krajnjih tačaka, uključujući kontrolu aplikacija, naprednu detekciju malvera, testiranje u kontrolisanom okruženju i odgovor na incidente i pri tome poboljšali performanse, fleksibilnost i jednostavnost primene i upravljanja“, rekao je Erik Skiner, vice president, solutions marketing, Trend Micro. „Na osnovu našeg novog Smart Protection Suites prozvoda, kao i Deep Security™ i Deep Discovery™ rešenja, verujemo da će položaj koji je dobila kompanija Trend Micro u ovom izveštaju poboljšati stabilnost i performanse našeg višeslojnog rešenja za zaštitu krajnjih tačaka.“

trend micro

Magični kvadrant kategoriše prodavce u oblasti tehnike koji učestvuju u istraživanju u četiri grupe: „Lideri“, „Izazivači“, „Vizionari“ i „Igrači u niši“. Prema izveštaju, „Lideri pokazuju podjednak napredak i trud u svim kategorijama vizije i izvršenja. Njihove mogućnosti u naprednoj zaštiti od malvera, zaštiti podataka i/ili mogućnostima upravljanja podižu granicu nadmetanja u kvalitetu za sve proizvode na tržištu. Oni mogu da menjaju smer razvoja industrije.“

 

Rešenje za krajnje tačke kompanije Trend Micro štiti korisnike i njihove informacije na svim virtuelnim krajnjim tačkama, serverima (fizičkim ili virtuelnim), kao i u aplikacijama, integrišući zaštitu kroz sve slojeve kako bi se smanjio rizik, zaštitila poslovna reputacija i pomoglo ostvarivanje usaglašenosti.

Kao odgovor na sve složeniji spektar pretnji, kompanija Trend Micro je napravila višeslojno rešenje koje prima informacije o globalnim pretnjama u realnom vremenu kako bi brže otkrilo širok raspon pretnji. Pri tome, ono izbegava da utiče na produktivnost korisnika, ali radi u kombinaciji sa alatom za detekciju i ispitivanje neovlašćenih upada.

Kako bi dodatno poboljšalo i pojednostavilo primenu i aktivno upravljanje, ovo rešenje nudi kontrolu i vidljivost u cilju omogućavanja kombinovanog odgovora na pretnje u različitim operativnim sistemima, uređajima i aplikacijama, kao i fleksibilne modele na lokalnim računarima, u „oblaku“ i hibridnom okruženju.

Leave a Reply