Software

Trgovinski lanac “Sistem-U” uvodi Aldata rešenja za PDA glasovno upravljanje skladištima

„Sistem U” (Système U), jedan od najvećih lanaca trgovina prehrambenim proizvodima u Francuskoj, implementira 900 novih PDA uređaja u sklopu proširenja upotrebe softverskog rešenja „G.O.L.D. Vocal PDA” kompanije Aldata Solution. Implementacija ovih uređaja je deo strategije prelaska ove kompanije sa glasovnih terminala, instaliranih 2004. godine na multimodalne PDA uređaje.

Aldata je na implementaciji u kompaniji „Sistem U” sarađivala sa kompanijom TIMCOD, isporučiocem hardvera i integratorom mobilnih sistema koji je zadužen za bežičnu, WiFi infrastrukturu i mrežnu opremu ovog klijenta. Za potrebe glasovnog biranja narudžbine izabran je PDA uređaj „Motorola WT4090″, a obe kompanije, i TIMCOD i Motorola, članovi su „Aldata Mobility” alijanse.

Ronan Le Kor (Ronan Le Corre), direktor logistike kompanije Sistem U, prokomentarisao je: „Aldatino rešenje G.O.L.D. Vocal je već donelo velike koristi našem poslovanju i IT strategiji za funkcionisanje našeg skladišta. Ovo rešenje nam je povećalo produktivnost i efikasnost a proširenje PDA uređajima će obezbediti još veći povraćaj investicije. Ključne koristi su smanjenje vremena potrebnog za obuku zaposlenih, što je veoma značajno kada uzmete u obzir privremeno i sezonsko osoblje. Multimodalna, odn.višenamenska priroda novih PDA uređaja znači i bolju upotrebnu vrednost za druge važne operacije u skladištu.
„Sistem U je prepoznao poslovne koristi koje može da pruži Aldatino rešenje G.O.L.D. Vocal – smanjene troškove i povećanu produktivnost,” rekao je Alan Dejvis (Allan Davies), marketing direktor kompanije Aldata. „Kombinovanjem sistema za upravljanje skladištem koji koristi ‘Sistem U’ i rešenja G.O.L.D. Vocal PDA za izbor robe na skladištu, ova kompanija je stvorila sofisticiran sistem koji optimizuje kretanje roba i osoblja kako bi roba stigla u prodavnice što je moguće brže i tačnije.”

„G.O.L.D. Vocal PDA” je druga generacija Aldatinog izuzetno uspešnog rešenja „Vocal”, koje koristi više od 6.000 operatera za biranje robe. Vocal PDA dopušta širi izbor operatorskih terminala i već je sertifikovan za upotrebu na mnogim vodećim PDA platformama, uključujući LXE i Motorola. G.O.L.D. Vocal PDA se sve više koristi kao samostalno rešenje za primenu u skladištima. Njegova „multimodalna” funkcionalnost znači da korisnici mogu da rade sa sistemom preko ekrana, pištolja, tastature, bar-kod čitača – 1D i 2D – Datamatrix, čitača RFID oznaka, glasa i fotografije. Time svaki operater treba da ovlada rukovanjem jednim uređajem za višestruke nivoe primena, uključujući operacije zadate glasom. To znači da su korisnici efikasniji i brži, što rezultuje kratkoročnim i dugoročnim dobicima na produktivnosti.

Leave a Reply