Software

TrustPort Antivirus potvrdio lidersku poziciju na dva renomirana testa

Kupci i prodavci moraju imati mogućnost da objektivno porede pojedine antivirus programe dostupne na tržištu. Pomenuta uporedivost je svrha redovnih testova koje sprovode nezavisne institucije. Na dva najnovija testa, koje je sproveo Virus Bulletin i asocijacija AV-Comparatives, TrustPort Antivirus je potvrdio poziciju svetskog lidera u otkrivanju štetnih i neželjenih kodova.

Nove verzije proizvoda TrustPort Antivirus i TrustPort PC Security pojavile su se prošlog meseca na tržištu, donoseći niz unapreñenja. Osnovna promena ogleda se u uvoñenju nove kombinacije “motora” za skeniranje koju koriste oba pomenuta rešenja. Ova izmena pomerila je snagu detekcije ovih proizvoda na vrh antivirus sveta. Nova verzija jedinstvenog TrustPort USB Antivirus proizvoda, namenjenog zaštiti prenosivih medija za skladištenje podataka objavljena je ranije.

Decembarski Virus Bulletin test obuhvatio je seriju različitih merenja. Tokom on-demand testiranja, TrustPort Antivirus je otkrio 100% in-the-wild virusa, 100% worm-a, 100% polimorfnih virusa i 97.04% trojanaca. Tokom on-access testiranja, 100% in-the-wild virusa, 100% worm-a, 100% polimorfnih virusa i 96.46% trojanaca je otkriveno.

U svim pomenutim aspektima, TrustPort Antivirus bio je uspešniji od ostalih, konkurentskih rešenja. Tradicionalno, Virus Bulletin meri i kvalitet reaktivne i proaktivne detekcije. Na osnovu tri seta uzoraka malware-a prikupljenih tri nedelje pre prijavljivanja softvera na testiranje, proveren je kvalitet skeniranja i brzina ažuriranja baze podataka o virusima.

Na osnovu seta prikupljenog tokom nedelje nakon što je izvršena predaja softvera za testiranje, izvršena je kontrola generičke i heurističke metode detekcije. TrustPort Antivirus je, zahvaljujući reaktivnim metodama skeniranja otkrio u proseku 93.32% malvera, a 67.43% malvera zahvaljujući proaktivnom metodu skeniranja. Opšta stopa detekcije dostigla je 86.84%, i u ovom pogledu TrustPort Antivirus je odbranio poziciju najboljeg antivirusa na svetu. Zarad ravnoteže, dodajmo da su prilikom testiranja isključivo proaktivne detekcije, tri konkurentska rešenja ostvarila bolje rezultate.

Novembarski AV-Comparatives test bio je koncentrisan na mogućnosti otkrivanja potencijalno neželjenih aplikacija, kao što su adware, spyware i druge “lažne” aplikacije. Test je uključio šesnaest antivirus i antispyware rešenja, koji su suočeni sa 750.000 primera aplikacija. Za razliku od drugih testova koje sprovodi AV-Comparatives, u ovom slučaju primeri malware-a nisu bili uključeni. TrustPort Antivirus otkrio je 99.8% neželjenih softvera, i stoga je čak i u ovoj konkurenciji osvojio prvo mesto.

Ostalim TrustPort Antivirus dostignućima, priključena je joše jedna nagrada – AV-Comparatives Advanced+, Adware / Spyware Detection. Prilikom kupovine antivirus rešenja, savetujemo klijentima da obrate pažnju i na ostale važne karakteristike kao što su jednostavno rukovanje, tehnička podrška, odnos kvalitet cena. Ipak, rezultat antivirus komparativnih testova ostaje ključni kriterijum izbora.

Inter Engineering je distributer kompanije Trustport za Srbiju i Crnu Goru, koji nudi Trustport rešenja posredstvom mreže partnera – resellera uz tehničku podršku visokog kvaliteta.

Leave a Reply