Software

TrustPort Antivirus rešenja dobila potvrdu kvaliteta West Coast Labs Checkmark

TrustPort Antivirus rešenje nedavno je podrobno testirano od strane poznate laboratorije West Coast Labs. Svrha testiranja bila je provera funkcionalnosti i performansi antivirus rešenja.

Na osnovu sprovedenih istraživanja, TrustPort Antivirus je dobio Checkmark sertifikat u kategorijama Anti-Virus Desktop i Anti-Virus Disinfection. Pored nagrada dodeljenih od strane Virus Bulletin i AV-Comparatives, West Coast Labs Checkmark je još jedan nezavisni test koji potvrđuje kvalitet TrustPort antivirusa.

West Coast Labs dodeljuje sertifikate u velikom broju kategorija, koje spadaju u oblasti mrežne sigurnosti, bezbednosti sadržaja i zaštite od malvera. TrustPort Antivirus je testiran u dve kategorije poslednje pomenute oblasti. U kategoriji Anti-Virus Desktop, propozicije za dobijanje sertifikata jesu da rešenje detektuje sve maliciozne kodove skupa prijavljenih in-the-wild virusa. U Anti-Virus Disinfection kategoriji, sertifikat se dodeljuje na osnovu sposobnosti rešenja da očisti računar od in-the-wild virusa, prikpljenih tokom prethodnih 12 meseci.

Ovaj renomirani sertifikat ukazuje na to da se korisnici mogu u potpunosti osloniti na TrustPort Antivirus u pogledu otkrivanja i uklanjanja malvera,” ocenio je Vladislav Němec, izvršni direktor kompanije TrustPort. “Važno je pomenuti da je sertifikovana antimalver tehnologija, koja je kamen temeljac TrustPort Antivirusa, sadržana i u rešenjima TrustPort PC Security i TrustPort Net Gateway, takođe. Ova grupa proizvoda pruža pouzdanu garanciju sigurnosti korisnicima.

Kako bi bila istinski efikasna, antivirus zaštiata mora se impementirati na svim ulaznim tačkama računara. Upravo iz ovog razloga, TrustPort Antivirus i TrustPort PC Security skeniraju internet saobraćaj, dakle dolazeće email poruke i pretraživane web stranice, kao i memoriju, povezanu na računar. Zaštita je unapređena parental lock tehnologijom, koja ograničava pretraživanje rizičnih kategorija web stranica.

“Naši poslovni partneri su svesni kvaliteta našeg softvera, ali im je potrebno da ga ilustruju, posebno kupcima iz korporativnog segmenta i državne uprave,” ističe Marcela Parolková, direktor odeljenja prodaje kompanije TrustPort. “Zahvaljujući kontinuiranim tehnološkim inovacijama, u poslednje vreme smo u vrhu rezultata nezavisnih testova performansi rešenja za zaštitu. Sada smo takođe stekli važan svetski sertifikat – West Coast Labs Checkmark. Sigurni smo da će naši partneri ovo sa zadovoljstvom dočekati.

TrustPort Antivirus i TrustPort PC Security su osmišljeni kako za korišćenje kod kuće, tako i za korporativne korisnike. Pod imenom TrustPort Antivirus Business i TrustPort PC Security Business dostupna su vrhunska rešenja za zaštitu, sa centralnim upravljanjem radnim stanicama u korporativnoj mreži. Alat za centralno administriranje TrustPort Management nudi laku instalaciju, ažuriranje i podešavanje softvera posredstvom jednog web interfejsa.

Leave a Reply