kaspersky
Software

U IDC MarketScape analizi endpoint sigurnosnih rešenja Kaspersky vodeći

Kaspersky Lab sa ponosom objavljuje da je u najnovijoj analizi kompanije MarketScape analizi kompanije IDC koja pokriva zapadnoevropsko tržište endpoint sigurnosnih rešenja za 2012. godinu (doc #IS01V, Mart 2013) kompanija KAsperskz Lab proglašena liderom.

Kompaniji IDC, kao najsnažnije strane Kaspersky Lab, izdvaja snažan fokus na endpoint sigurnosna rešenja, visoko razvijene mogućnosti podešavanja, stalnu podršku za sve vrste endpointuređaja, visoko specijalizovanu organizaciju koja omogućava brz odgovor na novootkrivene viruse i malware, čitav niz mogućnosti za kontrolu i enkripciju podataka, kao i fleksibilnu strategiju formiranja cena.

kaspersky

U IDC izveštaju se navodi: „Kompanija Kaspersky Lab je tokom prošle decenije doživela značajan rast kako na tržištu malih i srednjih, tako i velikih preduzeća, predstavljajući niz ciljanih endpoint sigurnosnih rešenja. Kompanija Kapsersky Lab nastavlja da se fokusira na organski rast i inovacije, što je velika razlika u odnosu na strategije akvizicije i spajanja koje iniciraju drugi pružaoci sigurnosnih rešenja. Poslednja verzija KESB platforme (Kaspersky Endpoint Security for Business) pokazuje sposobnost kompanije da razvije rešenja zasnovana na potrebama korisnika, a da istovremeno vodi računa o izazovima angažovanja sredstava, upravljanja i troškovne kompleksnosti koji su tipični za proizvode ove kategorije*.”

Alexander Erofeev, šef marketinga kompanije Kaspersky Lab, prokomentarisao je: „B2B tržište je ključno strateško područje za razvoj kompanije Kaspersky Lab i njen budući rast. U januaru 2013. godine predstavili smo naše novo vodeće B2B rešenje pod nazivom Kaspersky Endpoint Security for Business, koje nudi snažnu kombinaciju karakteristika kao što su opsežna zaštita podataka, visoka efikasnost i besprekorna upravljivost kombinovane sa našim prepoznatljivim sposobnostima zaštite od virusa i drugog malware-a.

Veoma nam je važno što nas je ugledna kompanija, kao što je IDC, ponovo proglasila liderom – ovog puta među kompanijama koje pružaju endpoint bezbednosna rešenja na zapadnoevropskom tržištu. Tako visok rejting pomoći će nam da ostvarimo još veći uspeh kod MSP klijenata ali i korisnika koji rade posao od kuće.”

Pružajući pregled konkurentske održivosti ključnih pružalaca endpoint sigurnosnih rešenja Zapadne Evrope, kompanija IDC deli ključna merila za uspeh na dve osnovne kategorije: mogućnosti i strategije. Pod mogućnostima se podrazumevaju sposobnosti kompanije i proizvoda danas, ovde i sada. U ovoj kategoriji, analitičari kompanije IDC procenjuju koliko dobro pružalac endpoint rešenja izgrađuje/ostvaruje pretpostavke koje omogućuju sprovođenje određene strategiju na tržištu. Kategorija strategije fokusira se na strateške odluke koje se formiraju na visokom nivou unutar kompanije i na osnovne pretpostavke vezane za ponudu, korisničke segmente, kao i strategije nastupa na tržištu u budućnosti (narednih tri do pet godina). U ovoj kategoriji, analitičari procenjuju da li su strategije pružalaca usluga, na više polja, usklađene sa potrebama potrošača kroz definisani budući period vremena.

* IDC MarketScape: Western European Enterprise Endpoint Security 2012 Vendor Analysis (doc #IS01V, March 2013)

 

Leave a Reply