Software

U kompaniji YURA implementirano Time&Space rešenje

Sistem za registraciju radnog vremena i kontrolu pristupa Time&Space još jednom je sa uspehom zadovoljio složene zahteve u auto-industrijskom okruženju. Posle Livnice CIMOS u Kikindi (fabrika auto delova), zatim u fabrici Zastava Tapacirnica u Kragujevcu (proizvodnja sedišta za automobile), ŠPICA je uspešno implementirala sistem za evidenciju radnog vremena i u fabrici YURA.

Nekadašnju fabriku Zastava Elektro preuzela je internacionalne kompanije YURA Corporation. Čuveni južnokorejski proizvođač delova za auto industriju otvorio je potpuno renovirani proizvodni pogon YURA u Rači, kraj Kragujevca, u kome se proizvodi elektro instalaciona oprema za automobilsku industriju. Na prvi pogled, moglo bi se reći, standardan projekat sa jednostavnom hardverskom konfiguracijom, ali projekat YURA daleko je od jednostavnog projekta.

Uzimajući u obzir broj zaposlenih, kojih ima više od 1.000, radno vreme bez konstantnih radnih satnica, uz svu kompleksnost radnih šema i kratak rok za implementaciju sistema, jasno je bilo da se radi o veoma zahtevnom projektu i da je potrebno maksimalno angažovanja tehničkog osoblja firme Špica, a sve u cilju pronalaženja optimalnog rešenja koje će zadovoljiti sve zahteve naručioca.

Postojala je opasnost od pojavljivanja takozvanih uskih grla zbog specifičnosti radnog procesa i potrebe za evidentiranje radnog vremena zaposlenih u proizvodnoj hali i u kancelarijskim prostorijama. Uz precizno planiranje i pažljiv izbor hardverske opreme, stručnjaci ŠPICE uspeli su da prevaziđu sve izazove na koje su naišli. Izborom pouzdanog, izdržljivog i efikasnog terminala DOG20 i odgovarajućih modula fleksibilnog softverskog rešenja Time&Space, svi zahtevi i potrebe naručioca su uspešno realizovani.

Leave a Reply