catia
Software

U Kragujevcu obuka “Primena CATIA V5 sistema”

Obuka “Primena CATIA V5 sistema”, održana u okviru projekta “Osnivanje ICT Centra izvrsnosti Šumadije i Pomoravlja”, i zvanično je završena dodelom sertifikata polaznicima. Kompanija “CAD–CAM DATA” je, kao partner na ovom projektu, na osnovu uspešno završene obuke dodelila sertifikate kompanije “Dassault Systèmes” kao njihov zastupnik za Srbiju, saopštila je Regionalana privredna komora Kragujevac.
Sertifikate su podelili predsednik RPK Kragujevac, gospodin Dušan Puača i direktor kompanije “CAD–CAM DATA”, gospodin Pera Dragičević.

catia
U okviru realizacije projekta, uz pomoć kompanije “Win Win” kao partnera, opremljena je sala za edukaciju savremenom računarskom opremom. Tako su stvoreni uslovi za buduće edukacije prilagođene zahtevima i potrebama privrede Šumadije i Pomoravlja.

– ICT Centar izvrsnosti Šumadije i Pomoravlja” (SPECIT) je osnovan radi pružanja usluga edukacije u oblastima savremenih tehnologija i deo je mreže centara izvrsnosti Jugo- Istočne Evrope sa kojima tesno sarađuje. Povezanost sa ostalim centrima izvrsnosti omogućava organizaciju obuka iz različitih oblasti.

RPK Kragujevac će u saradnji sa zainteresovanim firmama vršiti odabir tema iz oblasti Informaciono- komunikacionih tehnologija prema njihovim potrebama. S obzirom na to da su automobilska i metalska industrija nosioci privrednog razvoja regiona, a da je jedan od najzastupljenijih softverskih alata koji koriste CATIA, u okviru projekta je prvo realizovana edukacija vezana za unapređenje znanja u primeni CATIA V5 sistema, navedeno je u saopštenju.

Obuke su otvorene za sve, a članice RPK Kragujevac mogu ostvariti posebne popuste na cene budućih edukacija i treninga.

Leave a Reply