petar-damjanovic
Software

U susret ovogodišnjoj nagradi „Petar Damjanović 2013“

Javni nagradni konkurs “Petar Damjanović“ i ove godine biće u organizaciji kompanije OSA računarski inženjering doo. Nagrada „Petar Damjanović“ dodeljuje se za najbolje radove iz oblasti projektovanja konstrukcija i tehničke dokumentacije za mašine, uređaje i transportne sredstva urađene programom AUTODESK Inventor Professional 2014. Nagrada je prvi put dodeljena 2007. godine, a njeno uručivanje postalo je tradicija koja podstiče rad stručnjaka iz ove oblasti. Nagrada nosi ime po Petru Damjanoviću, jednom od osnivača firme OSA Računarski inženjering doo – čoveku koji je značajno doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu.

petar-damjanovic

Cilj nagradnog konkursa “Petar Damjanović” je promocija jedinstvene povezanosti kreativnog i produktivnog u programu Autodesk Inventor Professional 2014 koja omogućava pripremu konkurentnog proizvoda za plasman na tržište u najkraćem mogućem roku. Pravo učešća na konkursu imaju studenti fakulteta ili viših škola uz mogućnost korišćenja i trial verzije softvera Autodesk Inventor Professional 2014. Nagrade za pobednike iznose 1000€ za prvo mesto, 500€ za drugo osvojeno mesto, dok je 300€ namenjeno trećeplasiranom. Rok za prijavljivanje za učešće na konkursu je 1.oktobar, a za predaju samih radova 31. oktobar 2013.

 

Osnovni uslovi koje prijavljeni rad treba da ispuni su da predstavlja sklop mašine, uređaja ili noseće konstrukcije od najmanje 20 različitih, projektovanih delova povezanih sa standardnim komponentama ili bez njih. Ukoliko nije ispunjen navedeni uslov prihvatiće se i projekti dizajna (oblikovanja) koji unapređuju funkcionalno korišćenje konstrukcije, mašine ili uređaja. Rad takođe treba da predstavlja sklop mašine, uređaja ili noseće konstrukcije koji ima realnu upotrebnu vrednost (svojom funkcijom predstavlja konačno rešenje ili je u pomoćnoj funkciji poznatog rešenja).

 

Leave a Reply