Software

Udruženi Sophos i Microsoft u borbi za bolju zaštitu

Britanska kompanija za IT sigurnost i kontrolu, Sophos, je objavila da će sada dobijati unapred informacije od kompanije Microsoft vezane za mesečne dopune za sigurnost (Security bulletins). Ova saradnja će doprineti boljem predviđanju pretnji i pružiće klijentima više vremena da bi se zaštitili.

SophosLabs, Sophos-ova globalna mreža visoko kvalifikovanih istraživača i analitičara, je priključena MAPP-u (Microsoft Active Protections Program). Sa ovim priključenjem, SophosLabs će unapred dobijati informacije o otkrivenim propustima i o Microsoft sigurnosnim zakrpama kako bi se klijenti efikasno zaštitili od pretnji. Informacije će biti korišćene u poverenju kako bi se sprečila njihova zloupotreba.

“Postoji mnogo više u Microsoft Security Response Centru od sigurnosnih update-ova. Mi takođe radimo na zaštiti klijenata od novo-kreiranih pretnji” izjavio je Mark Miller, direktor Microsoft Trustworthy Computing. “Microsoft Active Protections Program je samo jedan od primera kako Microsoft sarađuje sa partnerima u cilju pružanja bolje zaštite međusobnih klijenata i isporuke najboljih odgovora za postojeće pretnje i povećanje bezbednosti na svetskom nivou.”

Leave a Reply