Software

Unapređenje procesa akreditacije u Hrvatskoj akreditacijskoj agenciji

Hrvatska akreditacijska agencija (HAA) i Omega software nastavljaju uspešnu saradnju te je ovih dana održan kick off sastanak na kom su predstavljeni ciljevi i faze projekta nadogradnje poslovnog rješena Centrix

Hrvatska akreditacijska agencija nezavisna je i neprofitna javna ustanova koja obavlja poslove nacionalne službe za akreditaciju u Republici Hrvatskoj, a osnovana je radi sprovođenja hrvatskog tehničkog zakonodavstva koje je usklađeno sa pravnim tekovinama Evropske unije (acquis communautaire). Tehničkim se propisima uređuje sigurnost proizvoda i sloboda kretanja na unutašnjem tržištu, zaštita zdravlja građana, zaštita potrošača, zaštita okoline i druga područja od javnog interesa.

HAA je 2007. godine uvela poslovno IT rešenje Centrix sa svrhom praćenja procesa upravljanja tokom dokumenata kroz HAA. Intenzivnim korišćenjem sistema u svakodnevnom radu, kroz protekle dve godine, korisnici su uočili nove potrebe i moguće tačke unapređenja sistema te je pokrenut projekt nadogradnje sistema u smislu poboljšanja praćenja poslovnog procesa akreditacije i nadzora nad akreditiranim telima.

„Ovim će projektom, pomoću specifičnih i specijalizovanih izveštaja, HAA dobiti objedinjen pogled na relevantne podatke o procesu akreditacije kroz kvalitetan izveštajni sistem. Isto tako, proširene i unapređene mogućnosti u radu na rešenju te omogućen unos dodatnih podataka o postupku akreditacije, pomoći će ključnim korisnicima da brže dođu do traženih informacija i efikasnih poslovnih odluka bitnih za poslovanje HAA.“ – izjavio je Robert Martinović, poslovni konsultant Omege software.

Leave a Reply