utorrent
Software

uTorrent ubacio “bitcoin miner malware” u novu verziju programa!

uTorrent odavno važi za najpopularniji program svoje vrste ali njegovi vlasnici sad su prešli sve granice dobrog ukusa pa su u najnoviju verziju instalirali adware/malware program i to bez znanja korisnika!

Naime, kako prenosi Trusted Reviews, najnoviji update dolazi u paketu s programom EpicScale koji koristi procesorsku snagu za “rudarenje” odnosno kopanje bitcoina a sve što ostvari vaša konfiguracija prosleđuje se autorima uTorrenta. Ovaj skandal otkriven je nakon što su korisnici primetili kako je procesorsko zauzeće veće nego što je bilo ranije a pod pritiskom, predstavnik uTorrenta je na zvaničnom forumu izjavio: “Epic Scale je sjajan partner za nas kako bismo nastavili da generišemo profit za kompaniju.”

utorrent

Da podsetimo, uTorrent od ranije je već uveo reklame u program a Epic Scale nemoguće je svariti jer bespotrebno opterećuje naše računare donoseći profit nekom drugom. Doduše, program je moguće deinstalirati ali mnogi korisnici navode kako nisu imali uspeha u tome. Mi predlažemo da se držite starijih verzija i isključite opciju za update makar dok se situacija ne rasčisti.

Leave a Reply