Software

Vanja Grbić promoviše Windows 7

Jedan od naših najtrofejnijih odbojkaša, bivši reprezentativac, a sada potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Vladimir – Vanja Grbić. odabran je od strane Microsofta Srbija za promotre anovog operativnog sistema.

Evo šta o Windowsu 7 misli prosalvljeni odbojkaš: “Sada kada više nisam na terenu već sve posmatram sa klupe, teško mi pada što ne mogu da pomognem igračima kao nekada. Osim toga, sada, na neki način, zavisim od tehnike tj. bez kompjutera nigde ne mogu – potreban mi je u svakom trenutku. Ipak, to sam uspeo da prebrodim tako što koristim Windows 7, operativni sistem koji mi mnogo olakšava posao.

Najpre, veoma je lak, posebno za mene jer ja ipak nisam IT stručnjak već običan korisnik.

Pregledan je, brz, ima gomilu sitnica koje mi zaista olakšavaju svakodnevni rad.

Takođe, odličan je zato što je kompatibilan sa svim dodatnim uređajima kao što su mobilni telefoni, kamere i sl. Samo ih prikačim i oni rade. Ne treba ništa dodatno da se instalira tj. ja ne moram to da radim, već Windows 7 sve to sam odradi.

Moje ćerke, kada me vide da radim nešto, odmah dotrče i traže da igraju igrice.

Windows 7 ima i tu prednost, jer postoji opcija takozvane roditeljske zaštite.

To znači da možete da kontrolišete šta vaše dete radi na računaru tj. da mu ograničite programe koje može da koristi, koje igrice, koliko vremena može da provede radeći na računaru, pa čak i kada niste kod kuće. A ako želim da ih proverim, Windows 7 će mi izbaciti statistiku svega ovoga.

Istu mogućnost mogu koristiti i kada je reč o Internetu, uz pomoć Internet Explorera koji dolazi uz Windows 7.

Ovo je zaista sjajno, jer je veoma bitno da roditelj prati šta njegovo dete radi na Internetu, a odatle vrebaju razne opasnosti.

Ono što još smatram da je važno da istaknem, s obzirom da često putujem, je to da nikada nisam želeo da razmišljam da li će mi na aerodromu oduzeti računar zato što imam piratski softver. Jednostavno, za mene nikada nije postojala dilema: legalan ili piratski softver. Ja nisam IT stručnjak, i želim računar koji treba samo da upalim i on radi. Bez ikakvih problema. Nemam vremena da mi dolaze serviseri da instaliraju i popravljaju.”

Leave a Reply