Software

Waitrose angažovao globalnog specijalistu u domenu softverskih rešenja za maloprodaju – kompaniju Aldata

Trgovac na malo razvija platformu za rast sa značajno smanjenim zalihama na skladištu i optimizovanom dostupnošću proizvoda.

Britanski lanac prehrambene robe Waitrose angažovao je globalnog specijalistu u domenu softverskih rešenja za maloprodaju, kompaniju Aldata, u sklopu važne IT inicijative usmerene ka optimizaciji procesa popunjavanja i naručivanja od dobavljača u svojih šest skladišta širom Velike Britanije. Novo rešenje koje uvodi Aldata trebalo bi da zaživi do Božića 2010. godine, a dosadašnji sistemi ovog lanca progresivno će biti zamenjeni u periodu od dve godine. Aldata je izabrana nakon detaljne analize vodećih dobavljača softvera za lanac snabdevanja.

Kompanija Vejtrouz je nedavno proklamovala povećanje prodaje od 10,2 procenta, što je čini najbrže rastućom među svim vodećim prodavnicama hrane u Velikoj Britaniji. Uz rast osnovnog poslovanja, ovaj trgovac na malo diverzifikuje svoj poslovni model jačanjem segmenta „onlajn“ kupovine i otvaranjem prehrambenih prodavnica manjeg formata. Takav model u kombinaciji sa povećanjem broja cenovnih promocija u prodavnici, visokim procentom svežih proizvoda i težnjom ka značajnom smanjenju emisije ugljen-dioksida koji generiše transport, generisala je izuzetnu kompleksnost lanca snabdevanja.

Čelnici Vejtrouza svoju odluku objašnjavaju time što je Aldata ponudila najbolje rešenje za popunu skladišta, kao i zbog toga što njegov modularan koncept pruža mogućnosti za proširenje upotrebe sistema na ceo lanac snabdevanja, kada za to dođe vreme.

Prva prekretnica projekta, i Aldatin cilj, je da sistem što pre počne da prikazuje konkretne koristi poslovanju Vejtrouza, naročito u domenu ušteda u zalihama. Za ovim korakom uslediće poboljšanje dostupnosti proizvoda kupcima, što dalje vodi ka njihovom većem zadovoljstvu.

Leave a Reply