Microsoft Windows 10
Software

Windows 10 stiže na leto!

Microsoft nudi pogodnosti vlasnicima piratskih Windows 7 i Windows 8 sistema!

Kao što smo već konstatovali, Microsoft ulaže ogromne napore da bi Windows 10 brzo postao dominantan operativni sistem pa kompanija ne samo da planira da ga predstavi već na leto nego nudi i pogodnosti vlasnicima piratskih verzija Windows 7 i Windows 8!

Microsoft Windows 10

Microsoft Windows 10 OSOS

 

 

Kako ističe šef Windows odeljenja Terry Myerson, kompanija takođe neće diskrimisati, odnosno Windows 10 će se praktično istovremeno pojaviti u čitavom svetu. “Brzo napredujemo i danas možemo da podelimo s vama kako će se Windows 10 pojaviti na leto i to u 190 zemalja na 110 jezika”, ističe on.

Ono što je posebno interesantno jeste da Microsoft planira poseban program za upgrade Windowsa 10 sa Windowsa 7 i 8 – to naravno nije novina ali jeste to što će kompanija ponuditi pogodnosti čak i vlasnicima piratskih verzija, želeći makar da ih navikne na pogodnosti originalnog softvera i tako spreči da se okrenu alternativnim platformama poput pre svega GNU/Linuxa koji doduše i dalje ostaje na marginama. Ova ponuda odnosiće se na tržišta gde je piraterija potpuno dominantna (dakle Kina) ali pitamo se da li će nešto slično biti nuđeno i korisnicima u Srbiji gde situacija takođe nije ružičasta.

Leave a Reply