Software

Windows 7 po promotivnoj ceni u Positive-u

Windows 7 možete nabaviti u istim edicijama kao i Vistu, s osnovnom razlikom što svaka naredna verzija sadrži sve ono što i prethodna + dodatne funkcije.

Za kućne korisnike najbolji odnos cene-perfomanse svakako ima Home Premium, a one najosnovnije potrebe zadovoljiće edicije Starter i Home Basic. Malo napredniji kućni korisnici, kao i oni iz poslovnog sveta, imaće prilike da probaju Windows 7 Professional, a za profesionalce u oblastima prepress, animacija i sl. preporučujemo Ultimate.

Cene se nisu menjale u odnosu na Vistu, a ono što je ovog momenta intersantno, jeste promocija na kojoj su čak i niže cene od standardnih.

Trenutno imate mogućnost da uz nov računar kupite i već instaliran Windows 7 Professional po promotivnoj ceni od 13.950 dinara.

Koje novine nam donosi Windows 7? 

Šta je novo za kućne korisnike?

  • Nove funkcionalnosti i jednostavan način upotrebe
  • Brzina & sigurnost
  • Svakodnevni zadaci lakši
  • Novi načini za rad na računaru

Šta je novo za poslovne korisnike?

  • Smanjenje troškova korišćenja
  • Povećanje produktivnosti
  • Lakše upravljanje sistemima
  • Veća sigurnost

Windows 7 Edicije

Starter – samo OEM verzija odnosno uz kupovinu novog računara i već instaliran (preinstaliran) za sada. Isključivo je namenjen kućnim korisnicima, NIJE prihvaćen od strane Poreske uprave kao legalan OS za pravna lica.

Home Basic – čini svakodnevne poslove bržim i lakšim, posebno pristup aplikacijama i dokumentima koje najčešće otvarate. Namenjen prvenstvenokućnim korisnicima, ali ga mogu kupovati i firme uglavnom sa 1-5 računara, jer ima ograničenja, kako u pogledu funkcionalnosti, tako i u domenu licenciranja (kad je reč o ugovorima o količinskom licenciranju).

Home Premium – olakšava formiranje sopstvene kućne mreže i omogućava da delite  vaše omiljene slike, video zapise i muziku. Ukoliko volite multimediju, Home Premium je za vas. Kupovina i načini licenciranja su kao kod Home Basica – može za firme, ali ne preporučujemo onimakoji koriste 5 i više računara.

Professional – pruža vam sve one funkcije i karakteristike Home Premium-a koje volite,  a sa druge strane ima sve one prednosti koje su neophodne za vaš posao, na koje ste navikli korišćenjem Viste Business. Iz tog razloga je i samo ime OS-a promenjeno iz Business u Professional, jer ne služi samoposlovnim korisnicima, nego i stručnjacima iz drugih oblasti, kao izahtevnijim kućnim korisnicima.

Ultimate – Dizajnirana za one koji vole sve! Pruža sve ono što  imaju Home Premium i Professional plus dodatne funkcije zaštite i fleksibilnost u radu na više jezika. Namenjena profesionalcima u poslu, koji koriste uglavnom multimedijalne aplikacije u domenu grafičkog dizajna, 3D animacija…

One thought on “Windows 7 po promotivnoj ceni u Positive-u

Leave a Reply