windows_81
Software

Windows 8.1 Enterprise Preview postao globalno dostupan

 Kompanija Microsoft, objavila je sinoćglobalnudostupnost Windows 8.1 Enerprise Preview verzijezasvojekorisnike. Kako je na specijalnom blogu objasno Ervin Vizer, generalni direktor Windows divizije u kompaniji Microsoft, reč je o specijalnom izdanju Windows 8.1 Preview verzije, koja je namenjena preduzećima. U odnosuna Preview verziju Windows 8.1 nadogradnje najpoznatijeg svetskog operativnog sistema, sa kojom su korisnici mogli da se upoznaju tokom TechEd North America konferencije, održane u junu,

windows_81

 “Kompanija Microsoft je uverena da će poboljšanja koja donosi Windows 8.1 Enterprise značajno doprineti u povećanju efikasnosti poslovanja kod naših korisnka.” – izjavio je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji povodom globalne dostupnosti Windows 8.1 Enerprise Preview verzije nadogradnje Windows 8 operativnog sistema.

Enterprise Preview donosi i premium karakteristike, kreirane da unaprede mobilnost, sigurnost, upravljanje i virtualizaciju u preduzećima:

Windows To Go Creator: Pomoću ovog alata, IT odeljenja u kompaniji će biti u prilici da kreiraju korporativni Windows 8.1 desktop koji se pokreće sa eksternog USB-a i da upravljaju njime. Ovako kreiran desktop, izuzetno je pogodan u situacijama kada zaposleni donose sopstvene uređaje na posao jer im omogućuje lak pristup korporativnom okruženju bez ikakvih rizika po bezbednost podataka.

Start Screen Controlpomoću kojeg IT odeljenje može imati potpunu kontrolu nad izgledom startnog ekrana na uređajima koji su vlasništvo kompanije. Na ovaj način, kompanija svim zaposlenima osigurava lak pristup ključnim aplikacijama za njihovo poslovanje. Istovremeno, kompanija je u poziciji da kontroliše stepen personalizacije startnog ekrana na uređajima, što omućava konzistentnost unutar različitih odeljenja ili čitave kompanije.

DirectAccessUz pomoć ovog alata, korisnici sa bilo kog mesta mogu lako pristupiti podacima koji sečuvaju unutar kompanije bez potrebe za otvaranjem posebnog VPN-a. Administratori su čak u mogućnosti da najnovijim podacima i ažuriranjima redovno snabdevaju uređaje sa kojih se pristupa.

BranchCacheZaposleni u lokalnim kancelarijama, zahvaljujući ovom alatu nemaju više potrebu da nekoliko puta preuzimaju podatke sa kompanijske “Wide Area” mreže (WAN) jer BrachCache praktično “hvata” podatke, web-sajtove i druge sadržaje sa centralnog server i čuva ih na lokalnom “cache” server ili na personalnom računaru.

Virtual Desktop Infrastructure (VDI): Pomoću VDI alata, korisnici će lako koristiti dektop putem bilo koje mreže ( WAN ili LAN ).Ova mogućnost, razvijena je zahvaljujući poboljšanjima Windows Servera 2012 iMicrosoft RemoteFX-a.

AppLockerkoji administratorima omogućava kreiranje bezbednijeg okruženja, tako što će određenim grupama unutar kompanije ograničiti ili onemogućiti pristup poverljivim podacima odnosno aplikacijama.

Windows Enterprise Side-Loading kojio mogućava da se interne Windows aplikacije pokrenu sa PC-ja ili tablet uređaja koji je naknadno konektovan na kompanijski domen, ali ima instaliran Windows 8.1 Enterprise.

Leave a Reply