Software

Windows 8 sa porodičnom funkcijom Family Safety

U Microsof-u se, kako nam je poznato, vrlo ozbiljna odnose ka pitanju roditeljskog nadzora i kontrole. Oni koji sumnjaju da će deca koristiti računare u obrazovne svrhe ili, u ekstremnim slučajevima, za bezopasnu igru, mogu uključiti u Windows 8 opciju, koja daje mogućnost primanja mejlom detaljnog izveštaja o tome šta se dešava na ekranu u određenom vremenskom periodu .

Da biste aktivirali funkciju Family Safety, ne zahteva se nikakva posebna konfiguracija. Dovoljno je da se štrikira odgovarajuće polje, i izveštaji počnu da stižu. Oni će govarati o tome koji programi su se najviše koristili na računaru, koji sajtovi su se posećivali i koliko vremena je provedeno za tastaturom.

Ako ste iznenada pronašli nešto neprikladno, možete da pratite link iz pisma i da preduzmete hitnu akciju: recimo, da blokirate mogućnost posete određenom sajtu.

One thought on “Windows 8 sa porodičnom funkcijom Family Safety

  1. Aca

    Špijuniranje sopstvene dece pod izgovorom njihove sigurnosti.

    To nije narušavanje osnovnih ljudskih prava, ali kada lupite dete po guzi to je maltretiranje i moraćete u zatvor i dete će vam biti oduzeto. Nema vaspitanja – samo kontrola.

    U nekim zemljama Veliki Tata već kontroliše šta njegov narod radi na internetu, pa im isključuje nepodobne sajtove. Stavljaju kamere na sve strane. I tako dalje….

Leave a Reply