Software

Yoplait i Natrol koriste Aldatino rešenje Apollo za optimizaciju maloprodajnog prostora

Kompanija Aldata Solution, globalni dobavljač softverskih rešenja za oblasti maloprodaje, veleprodaje i logistike, objavila je da su kompanije „Yoplait“ i „Natrol“ odabrale rešenje „Apollo Space Optimization“, kako bi unapredile saradnju sa partnerima u maloprodaji i povećale prodaju svojih proizvoda.

Aldatin softver za optimizaciju prostora „Apollo Space Optimization“ je skup moćnih softverskih rešenja, jednostavnih za upotrebu, koja korisnicima pružaju mogućnost da automatizuju produkciju planograma, istovremeno obezbeđujući konzistentno i precizno izvršenje planova za različite kategorije proizvoda i lansiranje novih proizvoda na bilo kom potrebnom nivou detaljnosti.

Zahvaljujući Aldatinom rešenju, kompanija „Yoplait“, proizvođač i distrubuter nekih od najpoznatijih brendova mlečnih proizvoda, biće u mogućnosti da automatizuje produkciju planograma u svim prodajnim objektima. To će omogućiti menadžerima kategorija ove kompanije da sa svojim ključnim maloprodajnim kupcima dele planograme i da odluke o izloženom asortimanu proizvoda donose na osnovu ograničenja prodajnog prostora svake prodavnice i demografske strukture potrošača, a sve u cilju poboljšanja performansi kategorija proizvoda i njihove dostupnosti na policama.

Apollo softver će i kompaniji „Natrol“, jednom od vodećih proizvođača i distributera nutritivnih proizvoda, omogućiti da pravi planograme koji su do detalja prilagođeni njenim potrebama i da na taj način unapređuje saradnju i planiranje merčendajzinga sa ključnim klijentima u oblasti maloprodaje. To će kompaniji omogućiti da uspešnije kontroliše i prati distribuciju i prodaju proizvoda i da prodavcima na malo i krajnjim potrošačima pruži viši kvalitet usluge boljom dostupnošću proizvoda.

„Kompanije Yoplait i Natrol priključile su se rastućem broju dobavljača i prodavaca na malo koji automatsko planiranje prostora posmatraju kao integralni deo svog poslovanja“, kaže Alan Dejvis, direktor marketinga kompanije Aldata Solution. „U pitanju su kompanije koje shvataju prednosti boljeg upravljanja zalihama i da unapređenje saradnje ima za rezultat i povećanje prodaje po kategorijama proizvoda“.

Implementacija Aldata Apollo Space Optimization rešenja omogućava ovim kompanijama da postignu dva ključna cilja: da ostvare značajnu uštedu vremena koje su menadžeri kategorija proizvoda trošili na ručno razvijajanje planograma za svako pojedinačno mesto prodaje i da prilikom njihove izrade uzmu u obzir veličinu polica i prostora na njima i demografske specifičnosti lokalnih potrošača.
„Naši novi partneri shvataju značaj optimizacije prostora i novih pristupa merčendajzingu proizvoda“, rekao je Šon Bosons, viši potpredsednik kompanije Aldata za grupu Apollo rešenja. „Apollo im omogućava da analiziraju performanse svojih proizvoda na policama u maloprodajnim objektima, što predstavlja kompetatitvnu prednost u odnosu na konkurenciju.“

Leave a Reply