Software

Zaplenjeno 44.000 falsifikovanih CD-R medija sa Verbatimovim imenom

Slovenački carinici zaplenili su 44.000 falsifikovanih CD-R medija na kojima su bili ilegalno korišćeni Verbatimov brand i ime. Roba je poreklom iz sivog uvoza, a bila je namenjena maloprodajnim tržištima Slovenije, Hrvatske i Srbije .

Kompanija kod koje su zaplenjeni piratski mediji nije iskoristila pravo žalbe u zakonskom roku, do 30. novembra 2009., pa će Verbatim službenim putem zatražiti od slovenačkih carinskih službi da se roba u celosti uništi.

Verbatim se snažno bori protiv falsifikovanja svojih proizvoda i zloupotrebe svog intelektualnog vlasništva. Osim što zloupotrebljavaju Verbatimovo intelektualno vlasništvo, narušavaju Verbatimov ugled i omogućuju kriminalnom miljeu ilegalnu zaradu na osnovu tuđeg rada i tuđih znanja, falsifikovani mediji predstavljaju i veliki rizik za kupce. Korisnici CD-R medija na njih često skladište vrlo važne podatke, a falsifikovani mediji ne zadovoljavaju stroge Verbatimove standarde kvaliteta i stoga je rizik od gubitka podataka na njima vrlo visok.

Verbatim će preduzeti odgovarajuće mere protiv svih trgovaca koji su prodavali falsifikovanu robu. Samo proizvodi kupljeni kroz mrežu autorizovanih partnera i maloprodajnih trgovaca su originalni Verbatimovi proizvodi.

Ovlašćeni uvoznici Verbatimovih proizvoda u Republici Sloveniji su tvrtke Iteks, Anni i Trion. Popis maloprodajnih radnji u kojima je moguće kupiti originalne Verbatimove proizvode nalazi se na webu, na adresi http://www.verbatim-europe.com, jednako kao i popis ovlašćenih uvoznika u svim zemljama.

Leave a Reply