Windows 8.1 Start
Software

Zavirite u unapređenja Windows 8.1

Tokom današnjeg dana, kompanija Microsoft je na Windowsblogu objavila prve detalje i slike u vezi sa unapređenjima koje sa sobom donosi nedavno najavljeni Windows 8.1

Kako je na blogu opisano, Windows 8.1 donosi veliki korak napred koji će smelu Window 8 viziju osnažiti zasledeću generaciju PC-a, tableta i veliki broj drugih uređaja.  Zahvaljujući iskustvu i utiscima kako kompanija,tako i privatnih korisnika, nova rešenja će se u budućnosti realizovati mnogo brže nego do sada.

Windows 8.1 Start

Windows 8.1 Start

“Za samo sedam meseci od kada smo predstavili Windows 8, kao novi pristup operativnom sistemu, mnogo toga smo imali prilike da naučimo iz iskustava naših korisnika. Sadašnja unapređenja pod nazivom Windows 8.1, predstavljaju samo početak, a potencijal koji se pred nama nalazi nema granica.” – istakao je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Windows 8.1 donosi unapređenja i poboljšanja u veoma važnim segmentima kao što su personalizacija, pretraživanje, unapred instalirane aplikacije, Windwos Store i konekcija prema Cloudu. Takođe, Windows 8.1 donosi i poboljšanja za biznis korisnike u segmentima bezbednosti i upravljanja.

Windows 8.1 pretraga

Windows 8.1 pretraga

Prvi pogled na Windows 8.1 pokazuje promene na polju personalizacije ekrana. Sada je prvu stranicu moguće personalizovati kreiranjem digitalnog rama za slike od ličnih fotografija koje se nalaze bilo na SkyDrive-u ili na samom uređaju. Takođe, omogućeno je fotografisanje pomoću integrisane kamere odmah iz “lock screen” režima i povećan je brojboja i pozadina za startni ekran.

Zahvaljujući unapređenjima Bing-a, pretraživanjem se sada lako dolazi do željenih rezultata ili dokumenata bez obzira na to da li se ona nalaze na internetu, SkyDrive-u, ili u nekoj od aplikacija. Unapređenja Windows Store-a donose bolji pregled sadržaja,dok su instalirane aplikacije sada još jednostavnije i donose brže i lakše iskustvo prilikom korišćenja.

U donjem levom uglu ekrana, gde se do sada nalazila umanjena slika startnog ekrana, sada će se nalaziti Windows logo, koji će kao i do sada korisnike vraćati na startni ekran. Prilikom korišćena standardnog desktop ekrana, Windows logo će biti konstantno vidljiv.

Windows 8.1 donosi i bolje upravljanje pomoću miša i tastature, unapređeni Internet Explorer i pristup podešavanjima direktno, bez prethodnog pristupa Control Panel sekciji.

Kako je najavljeno, Microsoft će nastaviti sa razvojem unpređenja svih mogućnosti koje korisnici vole i koje su tražili, a više detalja o Windows 8.1 unapređenjima će biti predstavljeno tokom trajanja TechEd North America.

Nova Windows 8.1 unapređenja će biti dostupna 26. juna, kao besplatna nadogradnja za sve korisnike koji poseduju Windows 8.

Leave a Reply