Software

Završen projekat implementacije IT rešenja za planiranje i konsolidaciju u Telekomu Srbija

IN2 sa konzorcionim partnerima završio projekat implementacije Oracle Hyperion-a za planiranje i konsolidaciju u Telekomu Srbija

Međunarodni konzorcijum pod rukovodstvom IN2 grupe završio je početkom novembra strateški važan projekat implementacije softverskog sistema za planiranje, budžetiranje i konsolidaciju u Telekomu Srbija.

 

Telekom Srbija je odabrao Oracle Hyperion, najpoznatije svetsko rešenje za upravljanje korporativnim rezultatima (EPM), čiju je implementaciju poverio internacionalnom timu izvođača. Iskustvo izvođača u implementaciji ovog rešenja u telko industriji i veliko angažovanje sa strane naručioca obezbedilo je uspešnu realizaciju ciljeva postavljenih od strane rukovodstva Telekoma Srbija.

in2

Projekat je, zahvaljujući odličnoj saradnji između izvođača i naručioca isporučen za samo godinu dana, a naručilac je posebno istakao činjenicu da su korisnici izuzetno brzo ovladali novim sistemom.

 

“Najveći izazov s kojim smo se susreli na samom početku projekta krio se u procesu planiranja, koje je trebalo unaprediti, a u nekim segmentima i potpuno redizajnirati, što ne bi bilo moguće bez dobre saradnje s naručiocem.” – rekla je rukovodilac projekta Ivanka Zadro, IN2.

 

To je uspešno i ostvareno implementacijom i potrebnim prilagođenjima modula Oracle Hyperion Planning. Finansijska i budžetska konsolidacija među vlasnički povezanim pravnim licima u Srbiji i regionu realizovana je kroz implementaciju modula Oracle Hyperion Financial Management, dok je integracija sa ostalim sistemima i učitavanje podataka iz spoljnih izvora obezbeđena zahvaljujući Oracle Financial Data Quality Management modulu.

 

„Kao rezultat, Telekom Srbija je dobio standardizovan, automatizovan sistem planiranja sa jasno definisanim ulogama i odgovornostima, zasnovan na ključnim pokazateljima poslovanja i strateškim ciljevima preduzeća. Novi sistem je ujedno obezbedio i jednobrazno i konzistentno izveštavanje na nivou Telekom Srbija Grupe“  izjavila je ovim povodom Aleksandra Đorđević, Direktor funkcije za budžet i kontrolu Telekoma Srbija

 

„Projekat na kome biznis i IT govore istim jezikom ima unapred zagarantovan uspeh. Odlično razumevanje i poverenje između naručioca i izvođača, veliko iskustvo implementatora i ozbiljan i posvećen angažman internih resursa je najkraći opis ove implementacije“, izjavila je ovim povodom Danijela Pavlović, šef službe za ERP i HR razvoj Telekoma Srbija.

 

Pored IN2 grupe, Oracle Platinum partnera sa Oracle EPM Hyperion i još 5 Oracle specijalizacija, konzorcijum izvođača su činile i kompanije Nites – prime, Fadata i Inplenion Internacional AG.

One thought on “Završen projekat implementacije IT rešenja za planiranje i konsolidaciju u Telekomu Srbija

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Ako je ovaj softverski sistem za planiranje, budžetiranje i konsolidaciju uspesno implementiran u “Telekomu Srbija”, onda bi on verovatno bio uspesno primenjliv i u drugim velikim privrednim preduzecima, ukljucujuci vecinu nadleznih drzavnih organa. Stavise, izgleda da bi ovaj kompjuterski program mogao efikasno da zameni brojne (neuspesne) finansijske i ekonomske stratege i planere.

    Pokusao sam nesto vise o ovom softverskom sistemu da saznam na internet stranicama “Telekoma Srbija”, ali, nazalost – bezuspesno.

Leave a Reply