Software

Željko Vujinović novi generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji

Microsoft je danas objavio da je Željko Vujinović novi generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji. Vujinović se danas pridružio timu i preuzeo funkciju od Andreasa Hartla, vršioca dužnosti generalnog direktora.

 

Željko Vujinović ima više od deset godina iskustva u oblasti informacionih tehnologija. Pre Microsofta, radio je u kompaniji IBM – International Business Machines, gde je počeo kao senior ISS konsultant za Adria regiju.

 

Zeljko Vujinovic, generalni direktor Microsoft Srbija

Zeljko Vujinovic, generalni direktor Microsoft Srbija

Nakon četiri godine karijere u ovoj kompaniji, došao je do pozicije generalnog direktora za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, u okviru koje je bio zadužen za razvoj tržišta i vođenje poslovanja u ovim zemljama. Početak karijere započeo je u sjajnim domaćim kompanijama kao što su SAGA i MDS Informatički inženjering, u kojima je bio zadužen za definisanje strategija iz tehnološke perspektive.

 

“Prepoznat kao veoma organizovan IT profesionalac i menadžer poslovanja sa više od 10 godina iskustva, Željko Vujinović je odličan izbor za ovu poziciju”, rekao je Takuja Hirano (Takuya Hirano), generalni menadžer za Multikantri region Centralne i Istočne Evrope u Microsoftu, i dodao: “Microsoft Srbija je veoma važna tačka na evropskoj tehnološkoj mapi. Sigurni smo da će Vujinović nastaviti sjajan rad svojih prethodnika”.

 

“Veoma sam uzbuđen što se priključujem sjajnom timu srpskog Microsofta. Siguran sam da će ovo biti uspešan nastavak moje poslovne karijere i radujem se prilici da nastavim da razvijam biznis kompanije u jednom od najbrže rastućih IT tržišta na svetu”, naglasio je novi generalni direktor Microsoft u Srbiji Željko Vujinović.

 

Trenutni v.d. generalnog direktora Andreas Hartl počeo je karijeru u Microsoftu pre 16 godina.

Hartl je izvršni direktor za multiregion Centralne i Istočne Evrope, koji pokriva 25 zemalja. Pre Microsofta, radio je u inženjeringu softvera i hardvera u Nemačkoj i Australiji. Studirao je u Minhenu i master je elekto-inženjeringa. Nakon četvoronedeljnog prelaznog perioda, Hartl će nastaviti svoju ulogu izvršnog direktora.

Leave a Reply