Software

Značajno poboljšanje u novom Firefoxu

Mozilla je objavila da će nova nadogradnja Firefoxa koja je objavljena u utorak proveravati zastarelost Flash Playera. Stručnjaci se slažu da se radi o vrlo dobrom načinu unapređivanja sigurnosti internet browsera jer se Flash često koristi za izvođenje malicioznih aktivnosti.

Firefox 3.5.3 i Firefox 3.0.14 korisniku će prikazivati poruku o zastareloj verziji Flasha Playera te će sadržavati link na web lokaciju za preuzimanje najnovije verzije. Firefox 3.6 će upozoravati korisnike o zastareloj verziji pojedinog dodatka kad posete stranicu koja koristi zastarelu verziju dodatka te u slučajevima kad Mozilla ažurira popis najnovijih verzija pojedinih dodataka.

Predviđeno je da u početku Firefox 3.6 otkriva zastarele verzije nekoliko često korišćenih dodataka uključujući Appleov QuickTime, Microsoftov Silverlight, Sunovu Javu te Adobeove programe Flash, Shockwave i Reader. Ukoliko Mozilla ostvari svoj cilj, Firefox 3.6 će postati prvi web browser koji redovno pregleda zastarelost dodataka drugih proizvođača.

Leave a Reply