Categories
Mobile

Sony Ericsson Serbia najspretnijim poklanja karte za utakmicu Partizan – Arsenal

Sony Ericsson Serbia će sutra u 10h postaviti prvi Sony Ericsson point gde je potrebno da se svi zainteresovani “čekiraju” putem aplikacije  Foursquare-a. Sony Ericsson Serbia će lokaciju ćemo objaviti na svom Facebook profilu, na statusu, a fan koji se prvi čekira će osvojiti jednu od dve karte za sutrašnju utakmicu Partizan – Arsenal.

Foursquare je jedna od popularnih geolokacijskih društvenih mreža, koja svoju rastuću popularnost duguje sve većoj upotrebi “pametnih” telefona koji imaju mogućnost globalnog pozicioniranja (GPS). Pomoću njih je na mapi moguće locirati druge korisnike ili pronaći objekte u blizini lokacije na kojoj se korisnik trenutno nalazi.

Kako se Foursquare koristi?

Po preuzimanju aplikacije za odgovarajući operativni sistem, korisnik se mora besplatno registrovati kako bi ušao u Foursquare mrežu.

Osnovna namena ovog servisa je prikazivanje popularnih lokacija u blizini korisnika i prikazivanje istih vašim prijateljima. Na taj način oni će znati gde se vi nalazite i možda svratiti da popiju kafu sa vama ili odigraju partiju bilijara.

Prilikom dolaska na lokaciju potrebno je da se prijavite, odnosno da uradite check-in što je i cilj Foursquare-a. Kako bi čekiranje bilo zabavno korisnicima uvedeni su bedževi koje dobijate prilikom posete lokacijama.

Postoji nekoliko vrsta bedževa i oni se dobijaju tako što otkrivate nove lokacije ili posećujete iste nekoliko puta. Najveća nagrada za korisnike je Mayor bedž koji označava da ste baš vi posetili određenu lokaciju više puta tokom dana i da ste postali Mayor.

http://foursquare.com/