festival-nauke
Događaji · Tehno - Nauka

5. Festival nauke Novi Sad

Univerzitet u Novom Sadu vam sa velikim zadovoljstvom predstavlja PETI FESTIVAL NAUKE U NOVOM SADU. Zadivljujući svet nauke otvara se pred vama i ove godine u Novom Sadu, 11. i 12. maja u centralnom univerzitetskom kampusu.

Doživite nauku sopstvenim čulima, probajte uzbudljive eksperimente zajedno sa našim istraživačima, upoznajte se sa najnovijim naučnim dostignućima u raznolikim oblastima nauka koje se izučavaju na našem Univerzitetu! Zahvaljujući velikom trudu istraživača, nastavnika, studenata i saradnika Univerziteta u Novom Sadu i partnerskih institucija, Peti Festival nauke u Novom Sadu ponudiće nova, nesvakidašnja iskustva za posetioce svih uzrasta. Pozitivni utisci hiljade posetilaca tokom prethodnih godina učinili su da sa još većom radošću i uzbuđenjem pripremimo nove sadržaje u kojima ćete uživati i koji će vas iznenaditi.

festival-nauke

Naučne radionice i eksperimenti koji se izvode uživo, naučnopopularna predavanja i šetnja kroz naučne laboratorije predstavljaju ovogodišnje glavne festivalske sadržaje. Kao i ranijih godina, imaćete priliku da se upoznate sa dostignućima u prirodno-matematičkim, tehničko-tehnološkim, društvenim, humanističkim, medicinskim i interdisciplinarnim naukama. O bogatstvu programa govori i činjenica da je na prošlogodišnjem Festivalu učestvovalo čak 900 naših istraživača i saradnika.

Kao i svake godine, namera organizatora je da psoetiocima prikažu nauku na drugačiji, uzbudljiv i razumljiv način, da je osetite sopstvenim čulima i sami je probate. Uverite se zašto je razvoj nauke osnova napretka svakog društva.

 

Leave a Reply