Tehno - Nauka

8. Međunarodni sajam energetike

a željom da doprinese razvoju energetike, kao najperspektivnije privredne grane zemlje, i omogući sektorskim privrednicima da razviju svoje poslovanje, Beogradski sajam i ove godine organizuje najprestižniju energetsku manifestaciju u regionu. Od 10. do 12. oktobra, pod pokroviteljstvom nadležnih ministarstava, održaće se 8. Međunarodni sajam energetike čija će osnovna tema ove godine biti razvoj energetskog potencijala Srbije, planovi za ulaganje stranih investicija i zaštita životne sredine kao prioritet poslovne politike energetskog sektora.

U isto vreme, a u skladu sa razvojem kvalitetnih poslovnih odnosa, biće organizovan i 9. Međunarodni sajam zaštite životne sredine ECOFAIR, koji okuplja sve učesnike u sistemu zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na “zelenoj ekonomiji” (industrija reciklaže, obnovljivih izvora energije i upravljanje otpadom).

Ovogodišnja manifestacija biće obogaćena učešćem banaka koje će ponuditi preferencijalne kredite namenjene povećanju energetske efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i oblasti zaštite životne sredine u lokalnoj samoupravi. Novinu predstavlja i učešće društveno odgovornih kompanija koje prepoznaju značaj zaštite životne sredine i u ovu oblast ulažu značajna sredstva.

Obe manifestacije organizuju se pod jedinstvenim geslom – PRIKLJUČI SE!
Odabranim, energičnim sloganom, organizator manifestacija želi da probudi privredne subjekte i pozove ih na akciju, smatrajući da je tekuća godina povoljan trenutak za ulaganja i razvoj u obe oblasti. Tokom ove, ali narednih godina, predviđena su velika ulaganja u energetski sektor i oblast zaštite životne sredine, što prestavlja važan motiv za poslovnu saradnju kompanija iz pomenutih oblasti.

Leave a Reply