Tehno - Nauka

Akcija “Reci NE ukidanju Ministarstva za nauku!”

Nauka je jedan od osnovnih pokretača napretka društva. Ukidanje Ministarstva za nauku može da bude pogubno za sam proces njenog razvoja. Reci NE tim pokrenuo je inicijativu „Reci Ne ukidanju Ministarstva za nauku“, a peticiju je do sada potpisalo preko 4000 naučnika, akademika, univerzitetskih profesora, kao i brojnih drugih građana.

Cilj akcije je da se ukaže na štetnost ovakve odluke Vlade Srbije, i da se ova greška mora što pre ispraviti.

Konferencija za novinare
Reci NE tima

Govore:

 • dr Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu
 • dr Zoran Petrović, redovni član SANU
 • dr Zorana Kurbalija Novičić, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“
 • dr Aleksandar Bogojević, Institut za fiziku
 • dr Milovan Šuvakov, Društvo za promociju i popularizaciju nauke
 • Nemanja Đorđević, Istraživačka stanica Petnica
Direktne prenose i snimke MC događaja možete pratiti preko MC Web televizije

 

2 thoughts on “Akcija “Reci NE ukidanju Ministarstva za nauku!”

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Mi smo vec ukinuli proizvodnju materijalnih dobara koja su nuzna za individualnu i drustvenu egzistenciju, tj. “bazu drustva” ili “drustvenu osnovu”.

  Sta ce nam onda drzava, klasa, nacija, pravo i slicno, kao i religija, filozofija, moral, NAUKA i umetnost, tj. “drustvena nadgradnja”.

  Umesto da kazemo “Ne ukidanju Ministarstva za nauku”, trbalo bi da kazemo uopste: “Ne ukidanju drustvene osnove i nadgradnje”, ili, cak: “Ne ukidanju drustva”.

 2. razotkrivanje

  Svakako da nisam za ukidanje ministarstva kada je u zemlji normalna situacija,stanje, funkcionisanje. I dalje nisam za ukidanje minisrarstva ali uz jedan veliki prekor instituciji nauke i tehnike koja se neosnovano buni -gde ste to rezultate pokazali bez kojih se ne moze?gde su ti rezultati sve sto uradite sve ode u vazduh, u cemu je primenjiva Vasa produktivnost? a drustvo u nazatku, vasa je pobuna skopcana za neizvesnost egzistencije, zbog toga je Vasa najveca galama i sramite se tog kukavickog cina i ne treba da postojite uopste, Vi ste u drustvu nevidljiva,neprimetna,neaktivna institucija prikacena za drzavni budzet i vas protest je podmukao. Ja kao svestan i razuman gradjanin branicu u mojoj moci postojanje institucije, ali ovo nam je bila i jedina prilika i da vam se kazu Vasi nedostaci.

Leave a Reply