Hardware · Tehno - Nauka

Apple predstavlja iPod touch

 iPod Touch

Najpopularniji muzički plejer sada prikazuje i video sadržaje

Apple je danas predstavio novi iPod touch koji predstavlja Apple-ov revolucionarnim korističkim okruženjem višestruko osetljivim na dorir ( multi-touch user interface) koji omogućava korisnicima da lako pronalaze i uživaju u svojoj muzici, video snimcima i mnogo čemu još na zadivljujuće širokom (widescreen) ekranu, i to samo jednim dodirom prsta. Prvi put predstavljeno na iPhone -u, multi-touch interface koristi potpuno novi softver koji ostvaruje savršeno korisničko okruženje za svaku aplikaciju. iPod touch takodjer ima i Wi-Fi bežičnu tehnologiju za umrežavanje podataka, prvi put se koristi na iPodu, i tri izvrsne aplikacije – Safari, najnapredniji pretraživačikada napravljen za na mobilne uredjaje, koji omogućava korisnicima bezični pregled Internet stranica jednako kao da gledaju na svojim kompjuterima i koji sadrži Google Search ili Yahoo! oneSearch opcije; Apple-ovu YouTube aplikaciju koja omogućuje korisnicima da bežičnim putem gledaju preko 10 miliona besplatnih video snimaka sa najpopularnijeg video sajta na Internetu. iPod touch je neverovatno tanak, samo 8 milimetara.

iPod touch je prekretnica u daljem razvoju iPod, koja primenjuje celu novu generaciju sadržaja temeljenih na revolucionarnom multi-touch korisničkom interfejsu i ugradjenom Wi-Fi bežičnom umrežavanju,” kaže Steve Jobs, Apple-ov CEO. “ Ljudi će biti oduševljeni koliko je tanak a koliko mogućnosti pruža.

Sa svojim predivnim 3.5-inch širokim ekranom, iPod touch nudi jedinstven doživljaj gledanja filmova i TV emisija, baš kao i gledanje albuma sa fotografijama. iPod touch ima ugradjen akcelerometar koji automatski odredjuje smer kada ga stavite u položeni položaj. Kada slušate muziku, trenutno se aktivira Cover Flow tako da možete da pretražujete svoju muzičku kolekciju vizuelno kroz omote albuma i to samo laganim pomakom prsta. Kada se nalazite u delu Photos, automatski vam prikazuje fotografija u svom landscape (vodoravnoj)b razmeri širine i visine slike; i prilikom korišćenja Safari pretraživača, web stranice da prikazuju vodoravno. iPod touch ima ugradjen senzor osetljiv na svetlo koji automatski podešava svetlosni kontrast ekrana. iPod touch reprodukuje 22 sata audio materijala i do 5 sati video materijala.

Safari, najnapredniji pretraživač ikada napravljen za mobilne uredjaje, vam omogućava da vidite web stranice onako kako su isprva i napravljene da budu vidjene, ali uz mogućnost da zumirate, uvećavate delove stranica samo uz pomoć vaših prstiju. Safari web pretraživač ima ugradjen Google Search i Yahoo! oneSearch opcije tako da možete brzo i lako da pronadjete željenu informaciju. iPod touch takodjer uključuje Apple-ovvu zadivljujuću YouTube aplikaciju koja omogućava pristup, pregled, pretraživanje i gledanje brojnih besplatnih YouTube video snimaka koristeći Wi-Fi funkciju.

Apple je objavio i ekskluzivni dogovor sa kompanijom Starbucks ( lanac coffee shopova) prema kojem će posetioci Strabucks kafea već sledećeg meseca imati besplatan pristup iTunes Wi-Fi muzičkoj prodavnici širom SAD. Ulaskom u kafe Starbucks na nekoj od odredjenih dogovorenih lokacija, vaš iPod touch, iPhone, ili PC or Mac koji koristi iTunes će automatski prepoznati iTunes Wi-Fi Music Store. Možete videti koja pesma trenutno svira ili je svirala neposredno pre vašeg ulaska u kafe, i momentalno preslušate, kupite i skinete na vaš računar preko Wi-Fi bežične mreže.

iPod je u svetu najpopularnija familija digitalnih muzičkih plejera, prodato ih je više od 100 miliona. Danas, Apple predstavlja najuzbudljiviju iPod kolekciju ikada, iPod shuffle u 5 novih boja; iPod classic koji može da ima 40,000 pesama; neverovatni potpuno novi iPod nano sa video sadržajima; i potpuno novi revolucionarni iPod touch sa multi-touch korisničkim interfejsom. iPod vlasnici imaju veliki izbor od preko 4,000 proizvoda specijalno kreiranih kao prateći program za iPode, futrole, fitnes dodaci, zvučnici, zvučni sistemi i mogu da uživaju u pogodnosti da više od 70 posto svih modela automobila u Americi nudi ugradjeni priključak za iPod.

One thought on “Apple predstavlja iPod touch

  1. Ilija Studen

    iPhone bez telefona – pazarim čim se kod nas bude mogao naći!

    Volim da mi je telefon odvojen od playera (ne želim da svako malo moram da punim telefon) pa mi je iPod Touch privlačniji od iPhonea.

Leave a Reply