Hardware · Tehno - Nauka

Aqua Tank za niže radne temperature procesora

U želji da korisnicima omogući ekstremno visoke grafičke performanse, kompanija ASUS, vodeći proizvođač grafičkih rešenja visokih performansi, danas je predstavila najnoviji model pod nazivom ASUS EAH2900XT  AquaTank/G/HTVDI/512M. Ovaj model opremljen je novom, unapređenom verzijom vodenog rashladnog sistema ASUS AquaTank, koji omogućava da se iz grafičkog procesora EAH2900XT izvuku maksimalne performanse. Pored grafičke kartice u paketu se nalaze još i ekskluzivni igrački naslovi kao što su S.T.A.L.K.E.R: Shadows of Chernobyl i RACE™ THE WTCC; kao i kupon za “The Black Box” paket kompanije Valve, koji će omogućavati preuzimanje 3 vrhunske igre: Half Life 2: Episode Two, Team Fortress 2 i Portal.

Ekstremno hlađenje za ekstremne performanse

Grafička kartica ASUS EAH2900XT AquaTank opremljena je novim sistemom vodenog hlađenja koji na efikasniji način odvodi toplotu, na osnovu činjenice da u sebi sadrži veću količinu rashladne tečnosti. Jedinstveni modul za hlađenje tečnosti dodatno pomaže odvođenju toplote, što naravno rezultuje višim performansama grafičkog podsistema. Pored toga, ventilator na rashladnom modulu dovodi svež vazduh iz okoline koji dodatno rashlađuju GPU i VRAM. U poređenju sa ostalim karticama zasnovanim na referetnom dizajnu, radna temperatura GPU-a kod modela EAH2900XT AquaTank niža je za čak 10°C.

Jednostavan sistem instalacije

Pored izuzetno impresivnih performansi, EAH2900XT AquaTank odlikuje se i izuzetno jednostavnim korisničkim interfejsom kada je u pitanju rad kartice i njena instalacija. U poređenju sa ostalim komponentama, instalacija kartice EAH2900XT Aquatank izuzetno je jednostavna i može se izvršiti u dva jednostavna i brza koraka. Pored toga, kartica poseduje alarm koji korisnika obaveštava u slučaju da je došlo do prestanka protoka rashladne tečnosti kao i onda kada je nivo tečnosti nizak i zahteva dopunu. Sistem dopune rashladne tečnosti izuzetno je jednostavan, dok napredni sistem moniranja cevčica sa tečnošću smanjuje šansu za prosipanje rashladne tečnosti.

Ekskluzivni igrački paket – S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl

Jedna od glavnih prednosti kartice ASUS EAH2900XT AquaTank jeste činjenica da dolazi u paketu sa izuzetno svežim igračkim naslovom, koji omogućava da odmah isprobate performanse vašeg novog sistema. U pitanju je hit pucačina iz prvog lica, koju je izadal kompanija THQ a razvio studio GSC Game World, pod nazivom S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl. “S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl is a very predstavlja nelineranu igru, sa otvorenim krajem i veoma upečatljivom atmosferom,” izjavio je Ian Curran, jedan od potpredsednika izdavačke kuće THQ. “Grafička karta kompanije ASUS EAH2900XT AquaTank izvlači maksimum iz naše igre, pa smo izuzetno zadovoljni što se kompanija odlučila da uz ovako moćno rešenje ponudi i igru S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl.”

ASUS EAH2900XT AquaTank

Tehnologija Splendid Video Intelligence

ASUS EAH2900XT AquaTank podržava i tehnologiju ASUS Splendid koja omogućava izuzetno kvalitetnu reprodukciju video materijala na vašem računaru, koju je inače nemoguće postići na PC računarima, naročito kada su u pitanju zasićenje boja i intenzitet osvetljenja.

Ekskluzivne opcije ASUS grafičkih kartica

ASUS EAH2900XT AquaTank podržava i tehnologiju ASUS Splendid koja omogućava izuzetno kvalitetnu reprodukciju video materijala na vašem računaru, koju je inače nemoguće postići na PC računarima, naročito kada su u pitanju zasićenje boja i intenzitet osvetljenja.

Pored toga što dolazi u paketu sa igrom S.T.A.L.K.E.R, model ASUS EAH2900XT podržava i ekskluzivnu opciju ASUS Gamer OSD. Ova aplikacija ne samo da omogućava kontrolu sistemskih parametara tokom igranja, već donosi i mogućnost prenošenja instant poruka između igrača na istom serveru.

Specifikacija nove generacije rashladnog sistema AquaTank

Intelligent DesignLiquid Cooling Module for VGA
2-IN-1VGA Waterblock-28.4mm thick
-Supports up to 180 W for GPU
-Pure copper Waterblock Base
-Pump combination with Waterblock
Radiator-Platefin-tube Radiator design
-Radiator with PVC tube
-Visible Coolant Tank
Cooling System-Fan speed: 3500 RPM
-Noise level: 34.5 dB
Pump-DC 12V
-45(L) x 40(W) x 21(H) mm
-Pump speed: 3500 RPM
-Pump performance: 80L/hr, 1.8m
-Life expense: 44,000 hours
Cooling fan– DC 12V
– Fan speed: 4600rpm
– Noise level: 26.0 dB
– Life expense: 7000 hrs
Maintenance free for liquid refilling10,000 hours
Coolant-Anti-freeze 0~ -30℃
-Anti-rusting
InstallationRemove system fan & place radiator by screw
ModelEAH2900XT AquaTank/G/HTVDI/512M
Graphics EngineRADEON HD2900XT
Video Memory512MB DDR3
Engine Clock740MHz
Memory Clock1.65GHz (825MHz DDR3)
Memory Interface512-bit
CRT Max. Resolution2048 X 1536
Bus StandardPCI Express X16
Video InputYES, via VIVO cable
VGA OutputYES, via DVI to VGA Adapter
HDTV OutputYES, via HDTV Out cable
TV OutputYES
Dual DVI OutputYES
HDCP CompliantYES
Bundled Adapter/CableDVI to VGA adapter
Component HDTV adapter
DVI to HDMI adapter
CrossFire Bridge Interconnector
VIVO CABLE
Power Cable* 2
Bundled Software3D Game: S.T.A.L.K.E.R. (available in EAH2900XT AquaTank/G/HTVDI/512M), RACE™ THE WTCC, The Black Box
ASUS Utilities & Driver

Leave a Reply