Hardware · Tehno - Nauka

Asus Lamborghini VX1

 

Sve performanse VX-1 notebooka definitivno su na nivou Lamborghini superautomobila.  Dva procesorska jezgra Intelovog procesora Core Duo T7400 koja rade na 2,16 GHz i raspolažu sa 4 MB inteligentno deljene keš memorije, predstavljaju nešto nalik na dva reda cilindara u V12 motoru Lamborghini Murcielago-a. Brza DDR2 memorija kapaciteta čak 2 GB i takta od 667 MHz, kontrolisana preko čipseta Intel 945PM Express, utiče na performanse notebooka VX-1 kao što na snagu motora utiču turbo punjenje sa interkulerom dodatno hlađenim vodenim sprejom. Drugim rečima performanse sistema su uvek na visokom nivou, bez obzira na opterećenje (tj. broj i memorijsku “težinu” aplikacija).

Asus VX1

U računaru je SATA disk od 160 GB, što je zaista impresivan kapacitet za prenosne računare. Pa većina novih stonih računara ne dolazi sa diskom takvog kapaciteta! Performanse grafičkog sistema GeForce Go 7700 sa čak 512 MB VRAM-a su na visokom nivou, zahvaljujući adekvatno snažnom procesoru i brzom PCI Express čipsetu. Ekran je na samom vrhu lestvice za “široku” dijagonalu od 15,4 inča na prenosnim računarima. Rezolucija mu je neverovatnih 1680×1050 piksela, ekran je sjajan (ColorShine) i garantovano bez loših (sub)piksela. Uz to ekran je snažno i ujednačeno osvetljen, a daje vrlo oštru sliku.

Asus vx1

VX-2 donosi i Web kameru za video konferencije i multimediju. Za sigurnost se poput neprobojne brave, na VX-2 Lamborghini-ju brine TPM čip, a identitet vlasnika se određuje na osnovu dubinskog skeniranja otiska prsta! Klasični notebook računari imaju samo analogni video izlaz, a VX2 uz to poseduje i DVI-D video izlaz, pa omogućava da reprodukujete video visoke definicije (HD Video) na velikom monitoru ili plazma TV uređaju.

Za snimljene DVD diskove sada postoji opcija Lightscribe, svojevrsni sistem za crtanje laserom po površini diska!

Leave a Reply