Hardware · Relax · Tehno - Nauka · Zanimljivosti

Automobilski GPS Head-Up displej (HUD)

Hologramski kontrolni instrumenti više nisu privilegija samo pilota mlaznih aviona. Pomoću GlobalTop GPS Speed Meter-a, brzinu kojom vozite možete videti i na vetrobranskom staklu.

GlobalTop HG-100 je maleni projektor i GPS sistem, nakon što ga spojite sa sistemom za auto-navigaciju, na vetrobranskom staklu vašeg automobila prikazuje trenutnu brzinu i brojne druge korisne informacije.

Uređaj s GPS sistemima komunicira putem bežične Bluetooth veze, i ne zahteva neku posebnu instalaciju. Jedini deo koji je potrebno “instalirati” u automobil je reflektivna folija koja se lepi sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla i služi za projektovanje željenih informacija. Podatak o brzini automobila uređaj može prikazivati u miljama ili kilometrima na sat.


GlobalTop HG-100 na delu

Premda HG-100, zahvaljujući integrisanom GPS-modulu, može samostalno prikazivati brzinu automobila, uparivanjem ovog uređaja putem Bluetootha s GPS sistemom količina korisnih podataka koje prikazuje biće nešto veća.
Zahvaljujući ovome, umesto gledanja u ekran auto-navigacije, oči će vam sve vreme biti usmerene ka putu i na taj način ćete poboljšati vlastitu sigurnost.

Leave a Reply