Tehno - Nauka

Automobilski Head-Up displeji iz Epsona

Kompanija Seiko Epson Corporation je razvila ekranski kontroler S2D13515 idealan za korišćenje u ekrsnkom sistemu za automobile jer podržava prikaz na dva panela (dual panel) te head-up (HUD) prikaz,  već je započela isporuka prvih primeraka po ceni od 30 USD po uzorku.

Kontroler S2D13515 podržava pogon panela visoke definicije do XGA rezolucije (1024 x 768 piksela) te se može upotrebiti za čitav niz sistema ekranskih prikaza u automobilima. Proizvod podržava funkcije kao što su istovremeni prikaz na dva LCD panela sa različitim rezolucijama za tablu sa instrumentima i navigacione sisteme,  ispravljanje iskrivljenih grafičkih podataka u stvarnom vremenu i korekcija svetline  prikaza za podatke prikazane na HUD-u vetrobranskog stakla.

Dalje, tu je trodimenzionalni grafički prikaz kompatibilan sa OpenGL ES 1.1 standardom, te podrška dekodiranja zvuka za formate komprimovanih audio sadržaja kao što su MP3, Ogg Vorbis i AAC.

Pored prikazivanja slike i reprodukcije zvuka u automobilima, S2D13515 može da se upotrebi u raznim područjima poslovanja poput automatizacije procesa u fabrikama i kancelarijama.

Leave a Reply