Hardware · Tehno - Nauka

Bežično štampanje

Hanoverski CeBIT, kao i svake godine, donosi broje novitete. Ovogodišnji novitet su svakako industrijski bežični štampači koji koriste Bluetooth za prenos podataka

Na ovogodišnjem CeBIT-u kompanija Zebra tehnologies [www.zebra.com], poznata po proizvodnji specijalizovanih šampača, predstavila je unapređenje svog pređašnjeg mobilnog šampača – model direktnog termalnog mobilnog štampača – QL 420.

Novi model bar-kod štampača dizajniran je tako da izdrži i radi u rigoroznim okruženjima kakva su skladišta i distributivni centri. QL-420 podržava sve standarde koje je postavila serija QL u pogledu robusnosti i preciznosti u radu, dok je za konekciju sa centralom zadužen radio-modul QuickLink.

QL 420 QuickLink modul nudi fleksibilno rešenje koje može da zadovolji širok spektar komunikacionih potreba i standarda, od Bluetooth-a i brzih 802.11b komunikacija od SRRF standarda.Štampač je težak samo 907 grama, brzina štampanja je oko 10 cm trake u sekundi. Napaja ga litijum-jonska baterija, opciono štampač može imati i LCD displej.

Štampač je malih dimenzija, širok je oko 10 cm, visok 19 cm i debljine 7.6 cm, a rezolucija štampanja je vrlo velika – 203 dpi.

Leave a Reply