Tehno - Nauka

Biblioteke budućnosti

Na štandu Centra za promociju nauke, u Hali 2a, tokom trajanja Sajma knjiga posetiocima je dostupna elektronska biblioteka naučne zajednice Srbije – projekat Kobson

cpn

Izvori dostupni kroz Kobson (Konzorcijum biblioteka Srbije za objedinjenu nabavku) dostupni su na štandu Centra za promociju nauke u Hali 2a tokom celog trajanja 58. Međunarodnog sajma knjiga, i to besplatno za sve posetioce.

Pristup Kobsonu omogućava korisnicima put do najraznovrsnijih naučnih časopisa, radova i informacija iz svih oblasti nauke. Jednim klikom, zainteresovani stižu do bogate naučne biblioteke koju Kobson objedinjuje na jednom mestu.

Kobson postoji od 2001. godine, a od 2005. omogućen je udaljeni pristup, odnosno korišćenje od kuće, što je doprinelo većoj posećenosti i iskorišćenosti ovog programa. Celokupan sistem pretplate finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Predstavnici Kobsona će u subotu, 26. oktobra, odgovarati na sva pitanja prisutnih.

Kao i prethodnih godina, pored zanimljivog programa, na svom štandu CPN izlaže sve naslove koje je tokom 2013. objavila naučna zajednica Republike Srbije, što čini rekordnih 1050 publikacija.

Leave a Reply