Tehno - Nauka · Telekomunikacije

BT ISPORUČUJE VIRTUELNE SOBE TOMMY HILFIGER-U

Telepresence rešenje umanjuje troškove putovanja, ubrzava rad i smanjuje emisije štetnih gasova za vodeći lifestyle brend. Vodeći lifestyle brend Tommy Hilfiger, jedan od najvećih dizajnerskih brendova globalno je potpisao petogodišnji ugovor sa BT-om. Po ugovoru, BT će pružiti videokonferencijsko rešenje koje uključuje prve “virtuelne sobe za odevanje” koje je kompanija zajednički razvila sa TANDBERG-om, koji je sada deo novoformirane kompanije Cisco TelePresence Technology Group.

Ove sobe omogućavaju instant globalnu komunikaciju i saradnju između dizajnera i odeljenja za proizvodnju. Rešenje povezuje kancelarije u Amsterdamu, Njujorku, Hong Kongu i Tokiju sa potencijalom za širenje na ostale lokacije.

Virtuelne sobe za odevanje, bazirane na BT-ovom Unified Communications Video rešenju, uparene sa Cisco Tandberg tehnologijom uključuju dodatke kao što su mobilne kamere i prostorije za snimanje koje omogućuju dizajnerskim timovima koji se nalaze u Amsterdamu i Njujorku da sarađuju brže i efikasnije sa timom iz fabrike u Hong Kongu. Timovi će imati mogućnost da diskutuju o razvijanju svakog dela kolekcije licem u lice bez potrebe za dugim letovima.

“Impresionirani smo znanjem i iskustvom BT-a u domenu videokonferencija. Zajedno sa kreativnim i inovativnim rešenjem iz BT-Cisco tima odluka je pala”, izjavio je Fred Gehring, CEO Tommy Hilfiger grupe . “Ovo rešenje nam pruža kvalitetno “virtuelno rešenje” i ujedno smanjuje troškove vremena koje je potrebno u donošenju odluka. Timovi će imati mogućnost interakcije i kolaboracije kao da su u istoj sobi, čineći nas bržim i konkurentnijim. Ovo pozitivno utiče i na mogućnost česće komunikacije sa našim timovima širom sveta”.

Bas Burger, CEO BT Beneluksa, dodaje: “Ovo rešenje takođe značajno smanjuje emisije karbonskih gasova i postavlja dobar primer gde očuvanje životne sredine i ušteda troškova idu ruku pod ruku. Da bi se održao posao, investicije moraju omogućiti povraćaj uloženog”.

“Tommy Hilfiger je oduvek postavljao trendove, kao što ilustruje i inovativni pristup virtuelnom dizajnu i saradnji”, izjavio je Fredrik Halvorsen, podpredsednik TelePresence Techonolgy Group, Cisco. “Kao mnoge druge vodeće kompanije, Tommy Hilfiger prepoznaje kako teleprezentacija visokog kvaliteta može ubrzati procese, učiniti ih efikasnijim, isporučujući značajnu prednost nad konkurencijom”.

Ugovor sadrži dva TANDBERG Telepresence T3 sistema (Amsterdam i Njujork), jedan Telepresence T1 sistem u Tokiju, tri posebno dizajnirane “virtuelne sobe za odevanje” (bazirane na Telepresence T1) u Amsterdamu, Njujorku i Hong Kongu, desktop sisteme, potrebnu infrastrukturu (kao što su odeljenja za snimanje) i softver.

Tommy Hilfiger će takođe dobiti BT-ov One Source za TANDBERG, komplet servisa koji uključuje 24/7 podršku, automatsko zakazivanje i startovanje poziva, održavanje na lokaciji, pro-aktivni sistem monitoring i udaljenu dijagnostiku. Ovaj pouzdani i jednostavan za korišćenje servis omogućava korisnicima i administratorima samo jedan kontakt za sve njihove potrebe.

Leave a Reply