Tehno - Nauka

ChryslerGroup LLC i NASA razmenjuju znanja o naprednim tehnologijama

Chrysler Grupacija i NASA objavile su formiranje trogodišnjeg saveza u cilju razmene informacija o naprednim tehnologijama u nekoliko oblasti od zajedničkog interesa. Ovaj savez omogućava Chrysler Grupaciji i NASA-i da povežu sadašnja i buduća istraživanja u oblasti svemirske i automobilske tehnologije. Razmenjena znanja će svaka strana koristiti u svojim daljim aktivnostima.

“Ovo je sjajna prilika za razmenu znanja i podataka iz oblasti u kojima i Chrysler Grupacija i agencija NASA imaju interese”, rekao je Skot Kanselmen, stariji podpredsednik Chrysler Inženjeringa. “Izuzetno cenimo ukazanu priliku da radimo sa NASA-om i stečena znanja ćemo primenjivati na dalje unapređivanje naših proizvoda: Chrysler, Dodge, Jeep i Ram Truck.”

Razmatra se nekoliko tema o naprednim tehnologijama za sinergije i zajednički interes, uklučujući i: inženjering materijala, robotiku, radar, sisteme baterija i ostale uređaje za skladištenje energije.

Za različite tehnologije su oformljeni različiti projektni timovi sastavljeni odstručnjaka u oblasti tehnike iz Chrysler Grupacije i NASA-e. Chrysler Grupacija je već počela da koristi rezultate zajedničkih istraživanja u oblasti pouzdanih površina za senzore za navigaciju.

Chrysler Grupacija već ima iskustvo u radu sa NASA-om na američkim istraživanjima svemira. Godine 1961. Chrysler Grupacija je napravila Redstone rakete za projekat Merkur koji je poslao prvog Amerikanca u svemir. Chrysler Grupacija je napravila i pojačivače za lansiranje prve dve letelice Apolo u Zemljinu orbitu, uključujući i misiju programa prve posade iz 1968. godine. Ovim novim savezom nastavlja se saradnja Chrysler Grupacije sa NASA-om i njihov rad na najsavremenijim tehnologijama.

Leave a Reply