Tehno - Nauka · Telekomunikacije

Cisco globalno utiče premijerom novog filma “Home”

Yann Arthus-Bertrand, Luc Besson i François-Henri Pinault koristili su Cisco TelePresence za njihovu internacionalnu konferenciju za novinare kako bi predstavili novi dokumentarni film medijima širom sveta

Čuveni filmski autori Luc Besson i Denis Carot, kao i François-Henri Pinault, ekskluzivni partner, predstavili su novi film “Home” reditelja Yann Arthus-Bertranda na internacionalnoj konferenciji za novinare koristeći Cisco® tehnologiju za sastanke na daljinu – Cisco TelePresence. Boraveći u jednoj od TelePresence soba u kompaniji Cisco® u Francuskoj, tim je bio u mogućnosti da komunicira sa novinarima iz preko 24 zemlje širom sveta bez potrebe za putovanjem.

“TelePresence nam je da dao mogućnost da učestvujemo u jedinstvenom iskustvu. Za samo nekoliko časova, obišli smo svet i bili u mogućnosti da komuniciramo sa predstavnicima medija širom sveta, bez potrebe za putovanjem, pri tome delujući odgovorno prema životnoj sredini”, rekao je Luc Besson.

Cisco® TelePresence je sistem za komunikaciju među sagovornicima čija tehnologija i dizajn stvaraju osećaj prisutnosti svih učesnika iako su na različitim lokacijama. Zaposleni se mogu sastati „uživo” sa klijentima, dobavljačima i partnerima podjednako lako kao i sa kolegama u okviru same kompanije, prevazilazeći geografsku razdaljinu unutar organizacija. Kombinacijom video slike izuzetno visoke rezolucije u prirodnoj veličini, kao i HD kvaliteta zvuka i njegovog širokog opsega rasprostiranja, TelePresence stvara jedinstveno iskustvo komunikacije „licem u lice“. To omogućava prenošenje svih impresija i emocija koje su i inače sastavni deo komunikacije među ljudima.

“Čvrsto verujem da nam uticaj ovakve vrste tehnologije može pomoći da usvojimo posvećeniji stav prema planeti, eliminišući potrebu za putovanjem i izbegavajući emitovanje emisije ugljen- dioksida. Danas, možemo obezbediti rešenja kao što je TelePresence da bismo napravili pravi korak napred u pomoći našem okruženju. Nema više izgovora”, rekao je Yann Arthus-Bertrand, reditelj filma.

Ovaj dokumentarni film predstavljen 5. juna na Svetski dan zaštite životne sredine, predstavlja istinsko otvaranje očiju pred problemom zaštite životne sredine i molbu za njenim očuvanjem. Kroz slike koje je reditelj snimao iz vazduha, ovo putovanje nam omogućava da istražimo i ponovo otkrijemo sva bogatstva koja Zemlja nudi, podsećajući nas na uticaj koji na nju imamo. Više o filmu na sajtu http://www.home-2009.com/

Leave a Reply