Tehno - Nauka

CPN na Sajmu knjiga

CPN izlaže preko 800 publikacija iz oblasti naučnog izdavaštva na svom štandu u Hali 2c tokom Sajma knjiga
Centar za promociju nauke četvrti put učestvuje na 59. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji će se od 26. oktobra do 2. novembra održati na Beogradskom sajmu.
Na štandu u Hali 2c, CPN na oko 200 kvadratnih metara izlaže i predstavlja celokupno naučno izdavaštvo Republike Srbije za poslednjih godinu dana, koje ove godine čini više od 800 raznovrsnih publikacija, časopisa, zbornika i monografija. Pored stručnih publikacija, na štandu CPN-a će biti predstavljena i raznovrsna naučnopopularna izdanja namenjena najširoj publici.
cpn
Kao i prethodnih godina, biće izloženi svi naslovi koje je krajem 2013. i tokom 2014. objavila naša naučna zajednica – naučnoistraživačke organizacije, instituti i univerziteti – ukupno 105 naučnoistraživačkih organizacija, među kojima su izdavači iz biotehničkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih, humanističkih i tehničko-tehnoloških nauka, sedam univerziteta, pet stručnih društava, SANU sa svojim institutima i Zadužbina „Andrejević“.
CPN je pripremio detaljan katalog svih naučnih izdanja za proteklih godinu dana, četvrti po redu, sa potpunim presekom naučnog izdavaštva u Srbiji, koji predstavlja korisno polazište za analizu stanja i razvoja domaće nauke.
Na štandu će se, pored izloženih izdanja, tokom trajanja Sajma knjiga organizovati i raznovrstan prateći program: debate, predavanja, tribine, predstavljanja različitih naučnih institucija, promocije knjiga, muzički program i projekcije naučnopopularnih filmova.
Zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, i ove godine posetioci štanda CPN-a imaće priliku da upoznaju i istraže elektronsku biblioteku KoBSON, kojoj inače mogu pristupiti isključivo registrovani članovi naučne zajednice naše zemlje. Vrednost KoBSON-a za srpsku nauku je nemerljiva i naučnici teško da danas mogu da napišu dobar naučni rad bez ove podrške.
Sve informacije u vezi sa izdanjima biće dostupne na info-pultu Centra.

Leave a Reply