Tehno - Nauka

Đelić na zasedanju Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine

Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić boraviće 21. i 22. septembra u dvodnevnoj radnoj poseti Švajcarskoj, gde će učestvovati na 48. zasedanju Skupštine Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine.

U saopštenju Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj navodi se da će se Đelić tokom boravka u Ženevi sastati i sa generalnim direktorom pomenute organizacije Frensisom Gerijem, čija je poseta Beogradu planirana za kraj oktobra ove godine.

Božidar Đelić

Na sastanku će biti reči o napretku koji je Srbija postigla u proteklih godinu dana u domenu zakonske regulative, kao i o učlanjenju naše zemlje u Evropsku patentnu organizaciju.

Đelić će se na marginama pomenutog skupa sastati i sa ministrima evropskih zemalja koji su nadležni za intelektualnu svojinu.

On će tokom boravka u Ženevi razgovarati i sa generalnim direktorom Evropskog centra za nuklearna istraživanja (CERN) Rolf-Diterom Hojerom o učlanjenju Srbije u ovu prestižnu naučnu instituciju.

Takođe, potpredsednik Vlade Srbije će obići i Tehnički univerzitet u Lozani (EPFL) i sastati se sa predstavnicima srpske naučne dijaspore u Švajcarskoj, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply