Tehno - Nauka

Denis Vilkoks na zatvaranju izložbe “Teslina vizija Interneta”

U Velikoj sali Opštine Vračar je 16. avgusta održano predavanje profesora dr Denisa Vilkoksa, jednog od najvećih svetskih PR stručnjaka današnjice, a istovremeno je to bio i trenutak zatvaranja izložbe “Teslina vizija Interneta” u Galeriji Opštine Vračar.

Ova dva događaja nisu samo slučajno povezana po mestu održavanja, jer je trajanje izložbe i produženo kako bi dr Vilkoks imao prilike da je vidi. Kao veliki poštovalac Teslinog dela, profesor Vilkoks bi želeo da se potpuna multimedijalna verzija projekta “Teslina vizija Interneta” prikaže i u SAD, a dao je i ideju gde i kako da se to realizuje. Profesor Vilkoks kaže da delo našeg velikog naučnika poznaje bolje nego većina Amerikanaca i da je čak pre nekoliko godina imao studenta koji nije bio srpskog porekla, ali je promenio svoje prezime u Tesla, jer mu se toliko divio.

Vilkoks kaže i sledeće: “Tesla je svakako bio vizionar i zaista imao prototipove mnogih uređaja, ali su pojedinci kao Edison i Vestinghaus dobili zasluge za to i sav publicitet. Tesla je jedan od istinskih pronalazača i pionira koji, nažalost, nikada nisu dobili odgovarajuće priznanje za svoj rad. To samo po sebi govori da možete da budete najbolji pronalazač i inovator na svetu, ali nećete dobiti puno priznanje ili finansijski uspeh, osim ako nemate dobar smisao za marketing i PR. To znači da svako mora da koristi usluge dobrog PR profesionalca.”

Tokom predavanja na temu marketinga i PR-a turističkih destinacija u Srbiji, dr Vilkoks je posebnu pažnju posvetio značaju i načinima promocije domaćeg turizma na Internetu. Pre predavanja, Denis Vilkoks je razgovarao sa zvaničnicima Grada Beograda i posetio Muzej Nikole Tesle.

Projekat “Teslina vizija Interneta”, dostupan na sajtu www.teslinavizijainterneta.rs, nastao je u saradnji Registra nacionalnog internet domena Srbije, Galerije “O3one” i Muzeja Nikole Tesle, a autor je Lazar Bošković (www.lazarboskovic.rs).

Profesor Vilkoks je u Beogradu boravio u organizaciji “Beogradske kulturne mreže” i održao je nekoliko predavanja domaćim marketing i PR stručnjacima, a više informacija o njemu možete saznati na www.linkedin.com/in/dennislwilcox.

Leave a Reply