Tehno - Nauka

Electrolux Ergorapido pobednik testiranja

Nezavisnim testiranjima je potvrđeno da je Electroluxov baterijski usisavač Ergorapido najefikasniji u svojoj kategoriji. Electroluxov baterijski štapni usisavač Ergorapido najefikasniji je usisavač, prema testiranju koje je nedavno sproveo nezavisni Nemački institut SLG.

Ergorapido, najprodavanjiji baterijski usisavač na svetu, nadmašio je konkurenciju u čak tri od četiri kategorije. Istovremeno Ergorapido je za svoj izgled osvojio i dve međunarodne nagrade za dizajn. Usisavači koji su testirani na SLG institutu morali su zadovoljiti visoke kriterijume, kao što su: mala težina i jednostavnost rukovanja, lakoća upravljanja, odličan protok vazduha te niski nivo buke. Electroluxov Ergorapido “prošao je kroz cilj” kao neosporni pobednik po 78 tačaka. Drugo mesto osvojio je usisavač Move proizvođača Bosch, a treće mesto pripalo je Rowentinom Air forceu.

Electroluxov Ergorapido rezultat je više od 90 godina istraživanja performansi i dizajna usisavača. Dizajn koji je nagrađen brojnim priznanjima i visoka tehnologija bazirana na promišljenim inžinjerskim rešenjima, ključni su za veliki uspeh ovog usisavača. Upravo stoga, Ergorapido na najbolji mogući način izvršava svoju glavnu funkciju: snažno i efikasno usisavanje prašine. Ergorapido je idealan za brzinsko čišćenje čak i na nepravilnim površinama te sa lakoćom prikuplja veće čestice prašine.

Sa ukupnom težinom od 2,5 kilograma, Ergorapido je za trećinu lakši od svoje konkurencije. I najmanji pokret ručke je dovoljan za jednostavno upravljanje oko prepreka kao i za čišćenje uglova, jer se glava usisavača može okretati za 180 stepeni. Ergorapido sve to obavlja uz jačinu zvuka od 77 decibela. Kod konkurencije nivo zvuka je minimalno 80 decibela. Koliko je zapravo velika razlika u glasnoći Ergorapida i ostalih testiranih usisavača, govori činjenica da se smanjenje nivoa zvuka za 3 decibela zapaža kao 50 posto smanjenje nivoa zvuka.

Leave a Reply