window-500x333
IT · Tehno - Nauka

Ericsson Window of Opportunity – umreženi prozori

Na ovogodišnjem Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni, Ericsson je omogućio korisnicima da zavire u jedan od istraživačkih projekata nazvan Window of Opportunity u kojem kompanija testira šta se dešava kada se klasični stakleni prozori koriste kao antene za povezivanje uređaja.

window-500x333

Ericsson će demonstrirati kako upotrebom providne antene čak i običan prozor može da postane deo mobilne širokopojasne mreže, povećavajući na taj način jačinu signala u zatvorenim prostorima i pružajući neuporedivo bolje korisničko iskustvo. Sapajajući prozore u gradskom prevozu, čak i autobus može biti mobilna kancelarija. Takođe, u nekoj drugoj prilici, ti prozori mogu da služe kao prezentacione ili table za crtanje kada će prozor samostalno slati sadržaj sa njega korisniku na mejl.

Umreženi prozori“ nude ceo spektar novih mogućnosti kao što su automatizovane roletne, upravljanje svetlom i ventilacijom putem cloud-a. Takođe, ukoliko se u njih ugrade solarne ćelije, prozori mogu da doprinesu smanjenu potrošnje energije. Na ov

Leave a Reply