Relax · Tehno - Nauka

Ericssonov doprinos efikasnom poslovanju

Na nedavno završenom Mobile World Congressu u Barseloni Ericsson je predstavio i neke svoje aktivnosti povezane sa područjem društvene odgovornosti. U skladu sa tim Ericssonovi proizvodi omogućavaju efikasnije poslovanje operatora i poslovnih korisnika uz istovremeni pozitivan uticaj na okolinu.

Tako Ericssonovu novu generaciju energetski efikasnih radio baznih stanica RBS 6000 odlikuje da su najmanje na tržištu i da podržavaju GSM/EDGE, WCDMA/HSPA i LTE u jednom kućištu. Na svega 25 posto prostora koji je koristila bivša generacija radio baznih stanica omogućen je dvostruko veći kapacitet. Potrošnja energije smanjena je 20-65 posto u odnosu na postojeće Ericssonove radio bazne stanice što uz brigu o okolini omogućuje i značajno smanjenje troškova operatorima.

Objavljeni su i rezultati studije o Next G(TM) mreži koju je australijskom operatoru Telstri isporučio i instalirao Ericsson. Rezultati pokazuju da mobilne širokopojasne usluge koje ova mreža nudi poslovnim korisnicima mogu smanjiti emisiju CO2 te povećati produktivnost zaposlenih.

Ova studija je sprovedena od strane nezavisne konsultantske kompanijeEcontech i potvrdila je da mnogi poslovni korisnici uz pomoć ove 3G mreže koja omogućuje HSPA funkcionalnosti trebaju manje putovati, kao i trošiti manje papira za ispisivanje dokumenta što dovodi do smanjenja emisije ugljen-dioksida, te ukupnog povoljnog uticaja na životnu okolinu. Poslovni subjekti smanjili su svoj uticaj na emisiju do čak 17 posto.

Ericsson Nikola Tesla takođe svojim aktivnostima promoviše društveno odgovorno poslovanje i ima niz pozitivnih primera iz svih područja društvene odgovornosti koja uključuju ekonomsku održivost, radnu okolinu, tržišne odnose, uticaj na okolinu i na zajednicu.

U tom kontekstu velika briga usmerena je prema tome da proizvodi i rešenja iz kompanijskog portfelja nisu štetni za životnu okolinu, štede energiju te unapređuju poslovanje poslovnih subjekata i život ljudi koji ih koriste.

Leave a Reply