Tehno - Nauka

Finalisti za Najbolju tehnološku inovaciju

Za finalno takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju  proglašena su prva tri tima i to: Bioreactor2010, Compact i Hypericum. Na polufinalnom Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u 2010, godine u kategoriji realizovane inovacije, održanom u Novom Sadu, učestvovalo je šest timova, a žiri je proglasio prva tri tima za finale i to su: Bioreactor2010, Compact i Hypericum. Inače, u ovoj kategoriji učestvovalo je ukupno šest timova, a pored ovih koji su se plasirali u finale bili su još Duopol, Ledlight i Neurobios.

Otvarajući takmičenje, sekretar Odbora za tehnološke inovacije Privredne komore Srbije (PKS) dr Danica Mićanović, koja je bila i predsednik žirija, posebno je istakla da je znanje najvažniji resurs koji Srbija ima u ovom trenutku i da ovo Takmičenje pokazuje pokazuje da se može i na pravi načion koristiti. Po rečima Danice Mićanović, edukacija učesnika od strane Organizacionog tima pokazal je izuzetne rezultate jer su sve inovacije i tehnologije prezentovane stručno i kvalitetno.

Drugi deo polufinalnog takmičenja biće održan 10. decembra u Kragujevcu, a u njemu će se takmičiti: Agrostar, Kontinuolozi, Mark&Develope, Pethause, SUPORT i TOPO14. Konačna lista od šest finalnih timova, koji će uživo na RTS-u 23. decembra braniti inovacije, biće utvrđna nakon drugog polufinala.

Leave a Reply