Hardware · Tehno - Nauka

G9 i G15 -Logitech oprema za gejmere

G15 Logitech

Logitech je predstavio novitete u svojoj nagrađivanoj G-seriji periferija za PC gaming. Logitech® G9 laserski miš je prilagođen PC gejmerima do krajnjih granica, dajući im mogućnost da modifikuju skoro svaki deo miša kako bi kreirali najbolju varijantu prema svojim potrebama.

Za još bolju gejmersku igru, Logitech je, takođe, nadogradio i popularnu Logitech® G15 gejming tastaturu – sada sa izvornom podrškom svih najpopularnijih igrica za ekskluzivni GamePanel™ LCD ekran, prosvetljen displej veličine 160×43 piksela preko kojeg gejmeri dobijaju ključne informacije iz igre koje im omogućavaju lakši put do pobede.

Sa G9 mišem gejmeri mogu da, prema svojoj želji, podešavaju različite položaje držanja miša i da brzo menjaju rezoluciju od 200 do 3200 dpi, a miš sadrži i full-speed USB lasersko praćenje podloge, onboard memoriju, LED displej sa mogućnošću podešavanja pozadinskog osvetljenja, podešavanje mase i hiper brz MicroGear™ Precision skrol točkić, ekskluzivni Logitech proizvod koji je predstavljen prosle godine.

“Kao i profesionalnim sportistima, PC gejmerima je potrebna oprema skrojena po njihovoj meri i individualnom stilu igre,” rekao je Rori Duli (Rory Dooley), stariji potpredsednik i generalni director Logitech bizinis jedinice za kontrolne uređaje. “Gejmeri nam uporno ponavljaju da vole da nameste svoju opremu ne bi li dobili optimalne performanse. Stoga je skoro svaka dimenzija G9 Laser miša promenljiva i dozvoljava gejmerima da nameste svog miša tačno kako žele. Kada igraju kao neku pucačku igru u prvom licu ili multi-player fantasy igricu, G9 miš, zajedno sa novom i osveženom Logitech G15 gejming tastaturom, omogućava PC gejmerima pobedničku kombinaciju.”

Performanse po vašoj želji

Da bi gejmeri dobili najbolje, Logitech G9 miš je kreiran tako da ima mnogo mogućnosti za podešavanje, uključujući dva položaja držanja miša: wide-load položaj i precision položaj. Dizajniran da obezbedi udobnost čak i tokom višečasovnog igranja, wide-load položaj ima puniji oblik, glatku i udobnu površinu, tako da pod rukom dobijaju osećaj dodira satena, dok promenom u precision položaj sa DryGrip™ tehnologijom dobijaju kompaktan oblik koji omogućava precizniju kontrolu prstima i sigurniji hvat. Logitech očekuje da će uskoro moći da ponudi dodatne položaje.

Za još udobniji osećaj, G9 miš dozvoljava modifikaciju mase. Inovativni weight-tuning sistem omogućava gejmerima da biraju masu miša koja im odgovara ubacujući i dodatne tegiće u poseban odeljak u mišu, čime mogu dodati i do 28 grama. Ukupno, gejmeri mogu da biraju između osam dodatnih težina. Odeljak za tegiće je na dnu G9 miša i može se lako otvoriti, vratiti i osigurati za svega nekoliko sekundi.

Koristeći novi Logitech® SetPoint™ 5.0 softver, gejmeri mogu da kreiraju različit broj profila za svog miša. Sa ovom onboard memorijom, gejmeri mogu da ‘nose’ svoje lične setinge svuda – nije više potrebna instalacija SetPoint softvera na svakom kompjuteru na kojem gejmer igra. Umesto toga, do pet profila – uključujući makroe tastature, dpi setinge i LED kolorne setinge – mogu biti zapamćeni na mišu što je veoma korisno za gejmere koji igraju na raznim mestima. G9 miš automatski identifikuje sačuvan gejming profil, a gejmeri mogu koristiti i manuelnu kontrolu profil setinga, koristeći dugmić na dnu miša. Igrači, takođe, mogu da koriste široku paletu LED kolorita koji može biti linkovan za svaki profil posebno, dozvoljavajući da koordinišu izgled njihovog miša sa svojim PC setapovima. Kada su u upotrebi, LED svetla gore ne bi li pokazala dpi i setinge igračkog profila.

Za razliku od drugih gejming miševa koji nude raspon od 400 do 2000 dpi, G9 miš može ići od 200 dpi za gejmere koji zahtevaju pixel-preciznu kontrolu pa sve do 3200 dpi čime omogućava brže i preciznije pokrete kursora. Full-speed USB konekcija dostavlja do 1000 riporta u sekundi za brze pokrete miša bez zastoja.

Najzad, MicroGear Precision skrol točkić, koji je Logitech predstavio prošle godine na Logitech® MX™ Revolution bežičnom laserskom mišu, nalazi se i na mišu G9. Koristeći mehanizam za prebacivanje na dnu miša, gejmeri mogu da biraju između preciznog click-to-click skrolovanja ili hyper-brzog skrolovanja bez ikakvih zastoja.

Za jos bolje prilagođavanje miša ličnim potrebama, svaki gejmer može da koristi G9 miša sa sveže apgrejdovanom Logitech G15 gejming tastaturom. Neverovatno brzo usvojena od strane korisnika i profesionalnih igrača, G15 tastatura sada na integrisanom LCD panelu nudi pomoć za sve popularnije igrice, uključujući World of Warcraft®, Battlefield 2142™, Quake Wars™. G15 tastatura sadrži i softver kit (SDK), koji omogućuje gejmerima da podese da im se željene informacije iz bilo koje igrice prikazuju na displeju.

G15 tastatura, takođe, nudi šest lako programabilna makro tastera sa tri moda, što je ukupno 18 programskih tastera-prečica po igri ili aplikaciji. Da bi omogućili igračima maksimum, G15 je napravljena da podržava različite kombinacije tastera za različite igrice; G15 tastatura aktivira setinge koji su podešeni za svaku igru ponaosob, čim je odabrana igra pokrenuta. A sa smanjenjem broja programskih tastera na šest, G15 tastatura je kompaktnija u veličini, nudeći igračima više mesta na stolu bez žrtvovanja performansi.

Sa dva ugrađena, full-speed USB porta na tastaturi, igrači mogu jednostavno da uključe svog miša i slušalice i naprave ultimativan gejming doživljaj. G15 tastatura ima i prosvetljene tipke za noćni gejming i game mode prekidač, koji onemogućuje Windows® taster, eliminišući mogućnost slučajnog prekidanja igrice.

Cena i dostupnost

Očekuje se da Logitech G9 laserski miš bude na tržištu krajem avgusta, predložena cena je €99.99 (Evropa). Unapređena Logitech G15 gejming tastatura će biti na tržištu u septembru, a predložena cena je €99.99 (Evropa).

Leave a Reply